Мапа порталу

Міській дитячій лікарні № 2 передали сучасне обладнання, куплене за гроші благодійників

Понад 95 тис. грн. - таку суму вдалося зібрати під час благодійного концерту, присвяченого Дню Св. Миколая. На ці гроші було куплено сучасне медичне обладнання для міської дитячої лікарні № 2, частина з якого сміливо можна назвати «розумним». Крім того, до Дня Св. Миколая спеціальну апаратуру для цього медзакладу придбала і миколаївська компанія зі світовим ім'ям «Нібулон». На ці цілі компанія виділила 26 тис. грн.

І ось сьогодні, 8 квітня, всі ці подарунки, гостро необхідні для лікування наших дітей, були передані дитячій лікарні № 2.

Головлікар медустанови Олександр Пліткін розповів, що за зібрані кошти була придбана апаратура, яка потрібна для лікування легеневих, серцево-судинних захворювань тощо. Це 5 інгаляторів, УВЧ обладнання, 2 електрокардіографи з додатковим набором електродів і прищіпок, лічильник для розрахунку формули крові, спеціальна лампа для прочитання рентген-знімків, стерилізатор для інструментів лор-лікаря, аквадистилятор. Також за кошти компанії «Нібулон» купили лабораторні мікроскопи, пересувний операційний освітлювач, хірургічний апарат для відсмоктування слизу у дітей раннього віку.

Міський голова Юрій Гранатуров зазначив, що проведення благодійного концерту до Дня Св. Миколая стало доброю традицією для Миколаєва. На останньому благодійному концерті вдалося зібрати солідну суму, на яку купили обладнання високої якості для другої дитячої лікарні.

Юрій Ісайович зазначив:

- Акцент робився не на дуже великому обладнанні, а на обладнанні, яке постійно необхідне в процесі лікування.

Крім того, як підкреслив керівник Миколаєва, міська влада планує перевести цю медустанову на автономне опалення, яке буде здійснюватися енергоефективним твердопаливним обладнанням. Це дасть можливість економити газ і бюджетні гроші. Також Юрій Гранатуров підкреслив, що «переозброєння» медустанов Миколаєва новим сучасним обладнанням - один із пріоритетів мерії. І це завдання поступово виконується. Так, для ЛШМД за рахунок бюджетних коштів придбали новітній мікрохірургічний мікроскоп, який вже допомагає лікувати миколаївців.

Юрій Ісайович подякував генеральному директору компанії «Нібулон» Олексію Вадатурському за підтримку і допомогу, яку він надає місту.

 Олексій Вадатурський зазначив, що компанія «Нібулон» вже протягом 5 років надає таку благодійну допомогу міській дитячій лікарні № 2. Це відбувається на систематичній основі. Він закликав усіх підприємців активно займатися благодійністю.

Також Юрій Гранатуров і Олексій Вадатурський відвідали палату, де проходить лікування малюк, якому не виповнилося й року. Його звуть Богдан. Гості побажали малюкові  найшвидшого одужання і передали подарунок.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: