Мапа порталу

КП “Миколаївоблтеплоенерго” відтепер підпорядковано департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційніх технологій Миколаївської міської ради

Миколаївський міський голова Олекандр Сєнкевич підписав розпорядження, згідно з яким комунальне підприємство “Миколаївоблтеплоенерго” підпорядковується департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційніх технологій міської ради.

Про це очільник міста повідомив у ході засідання сесії міської ради, яка відбулась у четвер, 7 червня.

Так, у ході обговорення проекту рішення про внесення змін до бюджету Миколаєва на 2018 рік до міського голови Олександра Сєнкевича звернувся депутат  міської ради Олександр Гусєв. За його словами від КП “Миколаївоблтеплоенерго” до департаменту ЖКГ надійшло звернення щодо виділення додаткових коштів підприємству, проте на його думку фахівці департаменту не серйозно поставилися до цього питання, внаслідок чого з міської скарбниці підприємству спрямували лише 6 млн грн.

- КП “Миколаївоблтеплоенерго” звернулося до департаменту ЖКГ з проханням розглянути можливість виділити кошти на погашення боргів у сумі 35 млн грн. Згідно зі статутом нашого підприємства уповноваженим органом, який займається питаннями функціонування КП, є департамент ЖКГ. Саме він повинен був підготувати документи та представити їх департаменту фінансів, щоб довести необхідність виділення цих коштів для підприємства. У підсумку КП “Миколаївоблтеплоенерго” виділили лише 6 млн грн. Тому виникає зауваження, чи виконує департамент ЖКГ свої функції як уповноваженого суб’єкта, який повинен представляти інтереси підпорядкованого йому підприємства.

Міський голова повідомив, що вже підписав відповідне розпорядження про підпорядкування КП “Миколаївоблтеплоенерго” департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційніх технологій міської ради. При цьому Олександр Сєнкевич зауважив, що  департамент фінансів провів свої розрахунки, згідно з ними 6 млн грн - найбільша сума, яку на сьогодні може спрямувати міська влада.

- Ми можемо казати про будь-які кошти, але на жаль, сьогодні у міському бюджеті є лише 6 млн грн, якими ми можемо закрити заборгованість по зарплаті, - сказав Олександр Сєнкевич.

У свою чергу Олександр Гусєв зазначив, що крім розпорядження, дотримуючись процедури, міський голова має надати доручення управлінню комунального майна щодо розробки проекту рішення про внесення змін до статуту підприємства, який повинні затвердити депутати на сесії міської ради.

Олександр Сєнкевич врахував зауваження депутата та доручив управлінню комунального майна опрацювати дане питання.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/07062018_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: