Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич обговорив з керівництвом ЛШМД реформування хірургічного відділення

У вівторок, 5 червня, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич відвідав лікарню швидкої медичної допомоги, де провів виїзну нараду, присвячену реформуванню сфери охорони здоров'я. У нараді взяли участь начальник управління охорони здоров'я Ірина Шамрай, головний лікар ЛШМД Олександр Дем'янов.

Зокрема, міський голова обговорив зміни, які відповідно до законодавства незабаром повинні відбутися в хірургічній службі міста.

- У місті Миколаєві існує 140 хірургічних ліжок. 40 з них сьогодні розташовані на базі лікарні № 3, яка знаходиться в Дубках, і 100 ліжок - на базі лікарні швидкої медичної допомоги. ЛШМД 6 днів на тиждень надає хірургічну допомогу, лікарня № 3 - тільки один день, - сказала Ірина Шамрай. - У рамках реформування у нас буде функціонувати 2 лікарні інтенсивного лікування: одна на базі лікарні № 3, інша на базі ЛШМД. При цьому лікарня в Дубках буде закривати Березнегуватський, Снігурівський, Новоодеський і частину Вітовського району, а ЛШМД - Березанський, Очаківський, Миколаївський, частину Вітовського району. Тому було запропоновано організувати їх роботу в ургентному цілодобовому режимі, незалежно від їх орієнтації.

Вона зазначила, що показник виконання плану по ліжко-дню на даний момент у лікарні № 3 вище, ніж у ЛШМД.

Ірина Шамрай також розповіла, що в міській лікарні № 3 зараз проводиться реконструкція, вона єдина має офіційний статус "Чиста лікарня безпечна для пацієнта". В рамках реконструкції там розширюють хірургічне відділення – у підсумку там зможуть функціонувати 70 ліжок хірургічного профілю.

Начальник управління охорони здоров'я запропонувала вже зараз готуватися до реформи і в тестовому режимі з 1 липня з ЛШМД до лікарні № 3 перевести 30 хірургічних ліжок, щоб в кожній з медустанов їх було порівну - по 70 одиниць.

- Таким чином, вже до вступу в силу реформи, ми зможемо організувати роботу цих лікарень, - додала Ірина Шамрай.

У свою чергу, головний лікар ЛШМД Олександр Дем'янов зазначив, що для вирішення питання переводу хірургічних ліжок необхідно вирішити низку організаційних питань. Тому він запропонував на першому етапі передати до лікарні № 3 20 ліжок хірургічного профілю і проводити моніторинг того, наскільки вони будуть затребувані.

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що будь-які рішення необхідно приймати зважено і тільки шляхом конструктивного діалогу. Він підтримав варіант запропонований, Олександром Дем'яновим. При цьому мер Миколаєва зазначив, що цей крок не повинен привести до зміни штату ЛШМД, і попросив довести інформацію про прийняте рішення до колективу лікарні швидкої медичної допомоги.

- Необхідно заспокоїти колектив ЛШМД і пояснити, що нікого звільняти не будуть! - сказав Олександр Сєнкевич.

Після цього Олександр Дем'янов звернув увагу міського голови на те, що останнім часом особливої ??актуальності набуває питання організації поста охорони в ЛШМД. Олександр Дем'янов попросив сприяння міської влади у вирішенні даної проблеми.

Вислухавши медика, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пообіцяв при перерозподілі бюджетних коштів передбачити фінансування на організацію поста охорони в ЛШМД і лікарні № 3.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/050618_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: