Мапа порталу

З матеріального резерву Миколаєва виділять дизельне пальне для забезпечення роботи пунктів габаритно-вагового контролю, що будуть встановлені на в’їздах до міста

У середу, 30 травня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула проект рішення про виділення дизельного палива з матеріального резерву міста для забезпечення роботи пунктів габаритно-вагового контролю.

Як повідомив заступник міського голови Юрій Степанець, 10 травня до міськради звернулося управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області з клопотанням про виділення з матеріального резерву міста палива для забезпечення роботи пересувних пунктів габаритно-вагового контролю (ГВК), які будуть застосовані для забезпечення контролю вагових обмежень вантажного транспорту, який рухається дорогами та мостами міста.

-    Пропонується першочергово виділити 500 літрів дизельного пального, а якщо буде необхідність, розглянути питання про збільшення обсягу паливних матеріалів, - відзначив Юрій Степанець.

При цьому віце-мер додав, що функціонування пунктів габаритно-вагового контролю у Миколаєві є нагальною потребою:

-     Всі знають, у якому стані знаходяться наші дороги: зверніть увагу хоча б на вулиці Новозаводську та Турбінну, там дорожнього покриття просто немає. Крім того, важливе питання – технічний стан Південнобузького та Інгульського мостів. Південнобузький вже офіційно визнано непридатним для експлуатації, Інгульський також перебуває в аварійному стані. Тож шляхом встановлення пунктів вагового контролю на в’їздах до Миколаєва ми зможемо покласти край проїзду перевантаженого транспорту, який руйнує наші автошляхи. Пропоную членам комісії підтримати таке рішення та рекомендувати міському голові винести на розгляд виконкому питання щодо виділення з матрезерву Миколаєва дизельного пального для забезпечення роботи пунктів ГВК.   

Крім того, Юрій Степанець поінформував, що управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міської ради залучатиме фахівців для роботи на цих комплексах.

В.о. керівника управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області Олександр Гринюк, який був нещодавно призначений на цю посаду, зазначив, що проблема з транзитним вантажним великогабаритним транспортом у Миколаєві існує вже не перший рік.

- Перебуваючи на посаді заступника директора департаменту державного контролю Державної служби України з безпеки на транспорті, завжди відзначав, що проблема у Миколаєві стоїть гостро. Днями на в’їзді до Миколаєва з боку Баштанського шосе буде встановлено пункт ГВК, адже невдовзі розпочнеться збирання врожаю, і саме з того напряму до міста йде велика кількість вантажівок з зерновими.  Нам треба контролювати цей напрям. Дійсно, буде проблема з фахівцями. Чергуватимемо цілодобово. В управлінні працює 10 інспекторів, які мають право оформлювати порушення. Ми згодні провести додаткове навчання для фахівців, які змогли б бути операторами на пунктах ГВК. Також нам треба сприяння правоохоронців, - сказав Олександр Гринюк.

При виявленні за допомогою ГВК перевантаженого автомобіля, його зупинять, накладуть штрафні санкції та зобов’яжуть усунути перевантаження. До міста такий транспорт вже не потрапить.  

При цьому в.о. керівника управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області запропонував представникам адміністрацій районів міста Миколаєва долучитися до інспекцій, які проводитимуться фахівцями в портах Миколаєва.

-         Ми плануємо перевіряти, як порти приймають ці вантажні автівки. Наскільки я володію ситуацією, деякі порти вже почали розсилати перевізникам повідомлення про те, що більше 40 тонн приймати не будуть, - додав Олександр Гринюк.

Члени комісії одноголосно підтримали проект рішення.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/30052018_8)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: