Мапа порталу

Реконструкція пл. Соборної, Флотського бульвару, пр. Центрального, вул. Набережної і вул. Соборної, благоустрій парку «Перемоги» і Дикого саду. Олександр Сєнкевич розповів членам містобудівної ради про пріоритетні архітектурні проекти (відео)

У понеділок, 21 травня, в мерії відбулося перше засідання оновленої архітектурно-містобудівної ради. У заході взяв участь мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, а також начальник управління містобудування та архітектури Андрій Цимбал.

Олександр Сєнкевич відзначив, що минулого тижня міська рада ухвалила важливий для всього Миколаєва документ - оновлений План зонування. Крім того, на даний момент почалася робота з коригування Генерального плану Миколаєва.

- Можливо, прийнятий зонінг неідеальний. Але створити ідеальний Генеральний план і План зонування неможливо, адже все тече, все змінюється, - сказав Олександр Сєнкевич. - Сьогодні ми повинні ті земельні ділянки, які неможливо знову зробити зеленими зонами, привести у відповідність до містобудівної документації. А існуючі зелені зони ми повинні берегти і захищати. Ми також повинні відкоригувати Генеральний план Миколаєва, зробити так, щоб він відповідав духу часу. Згідно із законом ми можемо його коригувати кожні 5 років. Ми вже підійшли до цього моменту.

Як зазначив керівник міста, було проведено аерофотозйомку Миколаєва, це дасть можливість внести зміни до Генплану. Олександр Сєнкевич попросив членів архітектурно-містобудівної ради брати активну участь в процесі коригування Генплану та надсилати в мерію свої пропозиції з цього приводу.

Після цього мер Миколаєва розповів про архітектурні проекти, які в найближчій перспективі міська влада планує втілити в життя.

- Поставлено завдання до кінця 2018 року розробити проект реконструкції Соборної площі, щоб до вересня 2019 року привести її до ладу і 230 день народження міста відзначити на оновленій площі. Сподіваюся, що при найближчому перерозподілі бюджету гроші на розробку цього проекту будуть виділені, - сказав Олександр Сєнкевич. - Також ми плануємо реконструкцію вулиці Соборної. Готуються відповідні матеріали. Я вважаю, що вулицю необхідно виводити в один рівень, бордюрів на ній бути не повинно. А з боку під'їзних до неї вулиць - вул. Нікольської, вул. Великої Морської тощо - повинен бути великий лежачий поліцейський.

Крім того, міська влада має намір провести комплексну реконструкцію вул. Набережної та Флотського бульвару.

- Необхідно відреставрувати оглядовий майданчик біля Дикого саду. Раніше там була альтанка Грейга. Ми хочемо її відновити і зробити там місце сили миколаївців. Більш того, ми плануємо облаштувати територію Дикого саду. Поставлена  задача провести роботу з проектування до кінця цього року, - додав керівник міста.

Аналогічні плани є й по пр. Центральному. Як зазначив Олександр Сєнкевич, є певні проектні напрацювання, відповідно до яких повинна бути відремонтована пішохідна частина, приведені до ладу зелені зони. Також розглядається можливість розширення проїжджої частини проспекту.

- Поставлено завдання реконструювати парк «Перемоги». Прошу вас взяти участь у цьому процесі, - сказав Олександр Сєнкевич, зазначивши, що планується і благоустрій пляжу «Стрілка», розташованого в парку «Перемоги», а також пляжної зони на Намиві.

Міський голова підкреслив, що він наполягає на тому, щоб членів архітектурно-містобудівної ради включили до складу групи з розробки проекту реконструкції залізничного вокзалу Миколаєва. На думку керівника міста, розроблений на даний момент проект не відповідає вимогам часу, тому він потребує доопрацювання.

 Також в пріоритеті - реконструкція Палацу культури «Молодіжний».

- Це грандіозний проект. Але через те, що розроблена документація сьогодні не відповідає духу часу, необхідно провести її коригування. Ми повинні до 2020 року проект втілити в життя, - сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова звернувся до членів архітектурно-містобудівної ради із закликом подавати свої пропозиції, які стосуються покращання архітектурного вигляду міста.

- Будьте захисниками прекрасного в місті Миколаєві! - додав Олександр Сєнкевич.

Наприклад, мер Миколаєва попросив архітекторів взяти участь у розробці єдиного виду тимчасових торгових споруд, які встановлюються на магістральних вулицях.

- Я хочу навести порядок в питаннях, які стосуються будівництва і архітектури, - додав Олександр Сєнкевич.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/210518_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: