Мапа порталу

Оприлюднено проект рішення про встановлення тарифів на проїзд у міському електротранспорті, який буде винесено на розгляд виконкому у червні

На сайті міської ради оприлюднено проект рішення «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу міським  електротранспортом КП ММР «Миколаївелектротранс», підготований управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій. Планується, що даний проект рішення виконком міської ради розгляне 8 червня 2018 року.

У понеділок, 21 травня, у ході апаратної наради в мерії директор департаменту економічного розвитку міської ради Тетяна Шуліченко поінформувала, що за дорученням міського голови інформацію щодо Порядку формування тарифів на послуги електричного транспорту (трамвай, тролейбус) розміщено на сайті Миколаївської міської ради.

Крім того, за словами Тетяни Шуліченко, зазначений проект рішення направлено до регуляторної служби, яка надасть висновок, чи є таке рішення регуляторним актом.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко підкреслив важливість питання, та доручив тримати його на особливому контролі. При цьому він вказав, що членів виконкому необхідно заздалегідь ознайомити з документом, надавши їм попередньо детальну інформацію.

Проектом рішення пропонується встановити з 11.06.2018 тариф на перевезення пасажирів і багажу КП ММР «Миколаївелектротранс» в трамваях і тролейбусах у розмірі  3,00 грн.

Нагадаємо, що у кінці квітня Робоча група оприлюднила результати роботи щодо вартості проїзду в громадському транспорті

Порядок формування тарифів на послуги міського електричного транспорту затверджено наказом Міністерства інфраструктури України від 25.11.2013 №940 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)».

Розрахунок тарифів на послуги міського електричного транспорту здійснюється відповідно до запланованого на рік обсягу транспортної роботи підприємств з використанням економічно обґрунтованих планових витрат, визначених на підставі галузевих нормативів, техніко-економічних розрахунків, кошторисів, ставок податків і зборів (обов'язкових платежів) та прогнозованих цін на промислову продукцію і послуги у плановому періоді.

До розрахунку тарифів включаються:

- плановий прибуток, розмір якого є достатнім для забезпечення перевезення пасажирів трамваями і тролейбусами;

- інвестиційна складова, розмір якої є достатнім для забезпечення оновлення парку трамваїв.

Планування витрат, що включаються до повної планової собівартості послуг міського електричного транспорту, здійснюється з урахуванням витрат з операційної діяльності та фінансових витрат, пов'язаних з пасажироперевезеннями.

До планових витрат операційної діяльності включаються:

- планова виробнича собівартість послуг, що надаються міським електричним транспортом;

- адміністративні витрати;

- витрати на збут послуг міського електричного транспорту;

- інші витрати з операційної діяльності.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: