Мапа порталу

Контроль та якість: міська влада посилює штрафні санкції за невиконання або неналежне виконання умов договору підрядними організаціями

Юридичний департамент міської ради розробляє зміни до договорів щодо посилення штрафних санкцій за неналежне виконання договірних умов підрядними організаціями. Новий зразок договору, у якому будуть прописані чіткі строки виконання робіт та відповідальність підрядника за несвоєчасний ремонт юридичний департамент повинен надати адміністраціям районів та департаменту ЖКГ до кінця поточного тижня.

Відповідне доручення надав перший заступник міського голови Володимир Криленко під час апаратної наради, яка відбулась у понеділок, 21 травня.

- До кінця цього тижня відпрацювати додаткові пункти договорів надання послуг що юридично передбачають і регламентують порядок стягнення штрафних санкцій за несвоєчасне  та неякісне виконання договірних умов підрядними організаціями, - сказав Володимир Криленко.

Заступник директора департаменту ЖКГ Наталя Осецька поінформувала, що з початку 2018 року департамент ЖКГ ввів додаткові санкції за неналежне виконання договірних умов, який складає 10% від вартості виконаних робіт.

- Всім розпорядникам бюджетних коштів, включаючи районні адміністрації, порядок накладення штрафних санкцій прописує юридичний департамент. З початку цього року ми посилили відповідальність за несвоєчасне виконання робіт, раніше штрафні санкції передбачались лише за невиконання умов договору. Штраф за порушення його умов становить до 10% від суми, - сказала Наталя Осецька.

Заступник міського голови Юрій Степанець додав, що в договорах з підрядниками на даний момент не прописаний пункт, який передбачає оцінку якості виконаних підрядником робіт та звернув на це увагу  юридичного департаменту.

- Є кількість послуг, що надаються, терміни, а пункту про їх якість немає. Якщо робота виконана недобросовісно, підрядна організація повинна нести за це повну відповідальність, - підкреслив Юрій Степанець.

Нагадаємо, у ході виїзної робочої наради, присвяченій стану будівництва травмпункту на території ЛШМД мер Миколаєва Олександр Сєнкевич підкреслив: з підприємствами, які не дотримуватимуться термінів та інших зобов’язань, вказаних у договорі, договірні відносини будуть розірвані.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/21052018_2)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: