Мапа порталу

З нагоди святкування Дня Європи до Миколаєва завітала іноземна делегація: разом з мером міста почесні гості відвідали провідні підприємства та спілкувалися з молоддю про європейські цінності

У суботу, 19 травня, в рамках святкування Дня Європи, Миколаїв відвідали представники іноземної делегації, яких особисто супроводжували Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та перший заступник міського голови Володимир Криленко.

Спершу, іноземні гості ознайомилися з роботою Філії «Дельта-лоцман» державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Заступник начальника філії з регулювання руху суден та лоцманського забезпечення Володимир Шарабура розповів про історію створення унікального підприємства, продемонстрував навчальні тренажери, подібних яким немає в Україні. Дельта лоцман виконує важливі завдання з забезпечення безпеки судноплавства в Україні, підтриманням паспортних характеристик в  портах, судноплавних каналах. При цьому слід відзначити, що в нашій державі налічується всього 170 фахівців лоцманської справи. Всі вони - працівники підприємства, а всього колектив складає більше тисячі осіб.

Після цього іноземна делегація з очільником міста завітала до Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. Молодь спілкувалася з  радником з економічних питань консульства Румунії в Одесі Валентином Мамантом та консулом-радником Генерального Консульства Республіки Болгарія в Одесі Тодором Вітєвим. В рамках зустрічі студенти мали можливість поставити дипломатам важливі для себе запитання та дізналися про особливості освіти в країнах Європейського Союзу.

Під час зустрічі представники іноземної делегації зазначили, що наразі актуальним питанням є можливість започаткування програми співробітництва та обміну студентів з провідними вищими навчальними закладами Болгарії та Румунії. Відповідаючи на питання студента про умови вступу до іноземних ВНЗ, консул-радник Генерального Консульства Республіки Болгарія в Одесі Тодор Вітєв зазначив, що головною умовою для навчання в університетах Європейських країн є обов’язкове знання англійської мови.

Обговорюючи актуальну на сьогоднішній день тему про вступ України до ЄС мер міста Олександр Сєнкевич слушно зауважив: перш за все українці повинні сумлінно працювати та створювати навколо себе конкурентне середовище,  а також демократично мислити й усвідомлювати свою відповідальність.

- Будьте максимально успішними у своїй професії. Кожен повинен робити свою справу добре: сумлінно навчатися та здобувати знання, займатися самоосвітою,  виконувати свої обов’язки на вищому рівні. Неважливо яка у тебе професія, або ти прибиральник, або ти керівник великого підприємства. Мало просто хотіти, без дій нічого не буде. Без знань, без досвіду ми нікому не потрібні - ні тут, ні там. Тому навчайтеся, вчіть іноземні мови та працюйте над собою, - наголосив міський голова.

Після спілкування зі студентами, Олександр Сєнкевич разом з іноземною делегацією висадив садженці троянд у сквері університету МНУ ім. В.О. Сухомлинського.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/19052018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: