Мапа порталу

«Миколаїв - це український Гамбург»: Олександр Сєнкевич презентував експертам UNIDO інвестиційний потенціал Миколаєва

Олександр Сєнкевич зустрівся із експертами міжнародного фонду UNIDO, які обрали місто як навчальну базу з питань залучення інвестицій, ведення переговорів та тлумачення й аналізу фінансових даних. Тижневий навчальний курс об’єднав представників бізнесу, службовців виконавчих органів влади і органів місцевого самоврядування із різних куточків України.

В ході зустрічі сторони обговорили економічну ситуацію в Миколаєві, а також умови можливої співпраці із потенційними інвесторами.

«Це дуже гарно, що ви обрали наше місто для проведення цього навчання. Бо Миколаїв раніше був закритим. Лише зараз ми починаємо відкриватись світу. Окрім величезної науково-технічної спадщини в сфері суднобудування, що залишилася з радянських часів, ще одна гордість міста – це люди! Ми – місто викликів, і одночасно - місто можливостей», - зазначив міський голова.

Експерти Віденської штаб-квартири UNIDO Олександр Янческі та Мерхдад Рахмані були вражені місцевою гостинністю та назвали Миколаїв «українським Гамбургом». За їх спостереженнями, найціннішим потенціалом міста є величезна берегова лінія, що дозволяє розвивати цивільне суднобудування, портову інфраструктуру, готельно-ресторанний і туристичний бізнес. Також, на їхню думку, в місті не вистачає сучасних розважальних центрів, що могли б суттєво «розворушити» місто.

«Ми нещодавно були у Львові, Києві та скрізь зустрічалися з людьми з Миколаєва. І нарешті, ми опинилися в цьому місті. Ми повертаємося з гарним настроєм, з купою вражень. Та обов’язково розповімо про побачене своїм колегам у Відні», - відмітили іноземні експерти.

Національний координатор UNIDO Ігор Кирильчук та представники Віденського офісу подякували меру за теплий прийом і висловили надію на подальше спільне співробітництво.

Довідка:

Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) є спеціалізованою установою в системі ООН, основна мета якої - сприяння і прискорення промислового розвитку.

Пріоритетними напрямками діяльності організації є:

-          надання допомоги країнам, що розвиваються та країнам з перехідною економікою з метою розбудови та модернізації промисловості, сприяння впровадженню промислових технологій, спрямованих на використання природних та людських ресурсів зазначених країн, надання відповідних консультацій;

-          сприяння зміцненню співробітництва між промислово розвиненими країнами, країнами, що розвиваються та країнами з перехідною економікою, надання технічної та консультаційної допомоги країнам, залучення інвестицій з метою реалізації проектів в сфері промислового розвитку;

-          координація діяльності в рамках системи ООН у питаннях сприяння промисловому розвитку країн, що розвиваються, та країн з перехідною економікою.

Агенція розвитку Миколаєва

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/15052018_16)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: