Мапа порталу

Постійна комісія міської ради з питань ЖКГ підтримала рішення про створення комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” для дітей з обмеженими можливостями. Ряд інших важливих питань перенесли у зв’язку з відсутністю кворуму

У вівторок, 15 травня, постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста підтримала проект рішення про створення комунальних установ “Інклюзивно-ресурсний центр №1” та “Інклюзивно-ресурсний центр №2” для дітей з обмеженими можливостями. Відповідний проект рішення винесуть на засідання сесії міської ради.

Начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко поінформувала, що робота центру буде спрямована на інтеграцію дітей з особливими освітніми потребами у навчальний процес закладів дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги і забезпечення її системного кваліфікованого супроводу.

- Уряд ухвалив рішення щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів та затвердив Положення про їх діяльність. Центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм кваліфікованої допомоги. Відповідно до зазначеної Постанови Кабміну, засновниками центрів є представницькі органи місцевого самоврядування. Управління освіти виносить на розгляд депутатських комісій проект рішення про створення двох таких центрів: один обслуговуватиме населення Корабельного району, а інший - населення Інгульського, Заводського та Центрального районів. Фінансуватимуться заклади повністю за рахунок міського бюджету, - розповіла Ганна Личко.

Установа працюватиме у двох напрямках - реабілітація та корекція розвитку дитини. Фахівці центру направлятимуть і надаватимуть допомогу у влаштуванні дитини з особливими потребами у навчальні заклади. Раніше ці завдання виконувала Миколаївська міська психолого-медико-педагогічна консультація. У зв'язку зі змінами в системі освіти в Україні їх повноваження передали інклюзивно-ресурсним центрам.

Проект рішення депутати постійної комісії з питань ЖКГ підтримали одноголосно.

На жаль, ряд інших важливих питань порядку денного депутати не розглянули через відсутність кворуму. Один з членів комісії залишив засідання. Голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства Олександр Рєпін підтримав пропозицію мера Олександра Сєнкевича про переформатування  її складу.

-Ряд важливих питань знову не розглянули. Я згоден з міським головою, що комісію потрібно переформатувати. Нехай керівники фракцій думають над цим. Що це за робота? - резюмував Олександр Рєпін та доручив секретарю комісії підготувати звернення до всіх керівників фракцій з проханням оцінити роботу своїх колег.

Нагадаємо, що у понеділок, 15 травня, під час апаратної наради, міський голова Олександр Сєнкевич висловив невдоволення роботою постійної комісії з  питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста та доручив направити депутатам лист з вимогою найближчим часом зібрати комісію розглянути усі питання порядку денного, які довгий час з різних причин не розглядаються.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/15052018_10)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: