Мапа порталу

“Першочергове завдання - усунути наслідки аварії, від цього залежить безпека миколаївців та їх здоров’я”, - Олександр Сєнкевич провів позачергове засідання ТЕБ і НС щодо відновлення каналізаційного колектору на вул. Лісковій

За дорученням міського голови Олександра Сєнкевича, у середу, 2 травня, в міській раді відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ та НС щодо якнайшвидшого відновлення каналізаційного колектору на вул. Лісковій.

У ході засідання присутні озвучили оптимальні варіанти виходу з ситуації, яка набула широкого суспільного резонансу. Звертаючись до присутніх, Олександр Сєнкевич підкреслив: ремонт каналізаційної мережі необхідно починати негайно.

- Ситуація вкрай критична, порушується екологічна безпека. Наше завдання - почати ремонт та замінити колектор, відновленню він вже не підлягає. Для цього необхідно виділити великі кошти, понад 20 млн грн. На даний момент міська влада розглядає усі можливі варіанти. Частину коштів - 2 млн грн. -  для початку ремонту плануємо спрямувати з резервного фонду міського бюджету. Орієнтовно, капітальний ремонт на колекторі триватиме декілька місяців, проте рахунок йде на години і наше першочергове завдання - усунути наслідки аварії, від цього залежить безпека миколаївців та їх здоров’я, - наголосив Олександр Сєнкевич  та доручив керівництву МКП “Миколаївводоканал” терміново провести перемови з постачальникоми труб та підрядною організацією для початку ремонтних робіт.

Як повідомив технічний директор МКП “Миколаївводоканал” Василь Тельпіс, силами підприємства виконано першочергові аварійно-відновлювані роботи на аварійній дільниці колектору. Комунальники розрили котлован, влаштували тимчасову схему водовідведення. За допомогою спеціалізованої техніки вдалося стабілізувати ситуацію та знизити рівень каналізаційних стоків.

- 30 квітня внаслідок витоку стічних вод відбулось часткове руйнування самопливного каналізаційного колектору діаметром 1400 мм. Для того, аби повністю усунути проблему, необхідно замінити 200 м трубопроводу по вул. Богородичній та 500 м по вул. Лісковій. На сьогоднішній день введено тимчасовий режим обмеженого водопостачання в мкрн Ліски, Намив, Сухий Фонтан, Пескі, Леваневців з метою зменшення обсягу міських стічних вод. Аварія попередньо  класифікована як надзвичайна подія, - зазначив Василь Тельпіс.

У ході засідання депутат міської ради Сергій Карцев запропонував направити звернення до обласної комісії ТЕБ та НС щодо співфінасування робіт з відновлення колектору та наголосив на необхідності термінового проведення санітарної обробки території, яка забруднена стічними водами.

Заслухавши та обговоривши інформацію з даного питання, комісія вирішила підготувати проект рішення виконкому міської ради щодо виділення коштів з резервного фонду міського бюджету для проведення першочергових аварійних робіт. Департамент фінансів  має опрацювати питання щодо поповнення резервного фонду.

Крім того, департамент житлово-комунального господарства міської ради спільно з МКП “Миколаївводоканал” має підготувати та надати міському голові пакет обгрунтовуючих документів щодо необхідності виділення коштів з резервного фонду міського бюджету коштів на проведення ремонту колектору.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/02052018_10)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: