Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів зустріч з представниками громадських рад: домовилися про спільну роботу для розвитку міста

У п’ятницю, 20 квітня, в Миколаївській міській раді відбулося спільне засідання Експертно-громадської ради виконавчого комітету міськради, Громадської ради з питань розвитку туризму у місті Миколаєві при департаменті економічного розвитку міськради та Громадської ради ринку нерухомості міста Миколаєва. Участь у заході взяли Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, перший заступник мера Володимир Криленко.

Сторони обговорили питання розвитку ринку нерухомості у Миколаєві та підвищення туристичної привабливості нашого міста. Представники громадських рад передали міському голові свої пропозиції та напрацювання для вивчення та подальшої реалізації. Олександр Сєнкевич пообіцяв уважно ознайомитися з документами та залучити юридичний департамент для надання висновку щодо відповідності сформованих проектів доручень чинному законодавству.

-         Експертні ради не лише порушують проблемні питання, але й одразу готують інструменти для їх вирішення, - зазначив Артем Ващиленко, голова Експертно-громадської ради виконавчого комітету міської ради. – Практика діалогу з міським головою на регулярній основі була дієвою у минулі роки, тож ми хочемо відновити такі зустрічі. Сьогодні ми озвучимо зміст пакету нормативних документів, розроблених протягом 2017-2018 років, до його складу увійшли 8 проектів доручень.

Олександр Сєнкевич подякував представникам громадських рад за підтримку та розуміння, а також висловив переконання, що подальша спільна робота буде ефективною та принесе користь, перш за все, Миколаєву та миколаївцям.

-         Сьогодні у цьому залі я бачу не просто представників громадськості, а, перш за все, експертів: кожен з вас досяг вагомих результатів у своїй професійній діяльності та може поділитися напрацьованим досвідом. Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться вирішити багато проблем, - відзначив мер міста.

Представник громадської ради при Державній регуляторній службі України Валерій Вєтров нагадав, що рік тому громадськими радами було розроблено 10 проектів доручень, проте на даний час виконано лише одне. На його думку, дієвим засобом контролю за реалізацією пропозицій громадськості можуть бути регулярні зустрічі з керівництвом міської ради.

-         Перше питання, яке турбує бізнес, це бюрократія. Скільки б робочих груп ми не створили, перегляду процедур немає. Посилаються на будівництво нового ЦНАПу, нібито зосередивши всі послуги в одному місці, вирішать існуючі проблеми. Друге питання – стосовно землі. Якщо по земельному законодавству процедура прийняття рішень має тривати 30 днів, то у нас – 60. Треба переглянути кожну адмінпослугу, - говорить Валерій Вєтров.

Петро Мойсол, голова Громадської ради ринку нерухомості міста Миколаєва, звернув увагу на необхідність завершення роботи щодо покращення інвестиційного клімату в нашому місті: це стосується питань пайової участі, процедур у сфері земельних відносин.

Керівник ПАТ «Промстрой-2» Віктор Загоруй підкреслив, що інвестиційний клімат дуже залежить від стану будівельної галузі. Проблема у тому, що фахівці-будівельники почали масово від’їжджати за кордон.

-   Ситуація катастрофічна. Навіть якщо прийдуть інвестори, працювати буде нікому. Ще в лютому ми, представники 12 підприємств, звернулися до міської влади з проханням про перегляд заробітної платні будівельникам на поточний рік. Відповідно до наказу профільного міністерства, її розмір по Україні, при врахуванні у договірній вартості за ДБН, має бути встановлений на рівні 5,500 грн – 7,800 грн. Віз і нині там. Нічого не вирішується, - поскаржився керівник підприємства.  

Олександр Сєнкевич, натомість, запропонував розглянути ситуацію з недобросовісними підрядниками, які для перемоги у тендері вдаються до шахрайства, встановлюючи найнижчу вартість робіт, а потім просять додаткового фінансування.

-         Щодо зарплат: якщо раніше розмір заробітної платні встановлював Мінрегіонбуд, то зараз на це вповноважили місцеву владу, проте інструментів, як це вирішувати, ніде не прописано – рішенням виконкому чи сесії, - відзначив мер. – Питання дуже важливе, вважаю, що слід провести окреме засідання Громадської ради ринку нерухомості міста Миколаєва та прийняти рішення.

Пропозиції стосовно розвитку галузі туризму у Миколаєві озвучив голова профільної громадської ради Віктор Чередниченко. Серед першочергових кроків – розробка програми розвитку туристичної галузі, підтримка організації свята на воді River Fest, створення міського тематичного музею, професійна підготовка екскурсоводів.

Зокрема, представники громадської ради пропонують приурочити River Fest до Дня міста та зробити його щорічним заходом.

Міський голова відзначив, що туризм важливий для розвитку Миколаєва, його інвестиційної привабливості, крім того, проведення загальноміських заходів сприяє популяризації нашого міста і покращенню його іміджу. Олександр Сєнкевич висловив підтримку культурно-мистецьким, спортивним та іншим заходам, які дозволять залучити до Миколаєва якомога більше гостей з інших регіонів України, а нам – показати красу свого міста.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/23042018_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: