Мапа порталу

У Миколаєві – генеральне прибирання «рекламного сміття»

У суботу вдосвіта адміністрації районів Миколаєва розпочали масовий демонтаж незаконно розміщених рекламних конструкцій, так званого «рекламного сміття». Нагадаємо, що відповідно до рішення виконкому Миколаївської міської ради, яке було прийняте у вересні 2017 року, такі рекламні засоби, як розтяжки, вивіски, оголошення, плакати, постери, банери, що розміщені без дозволів у невідведених для цього місцях та просто засмічують міський простір, можуть бути прибрані без тривалої процедури  отримання дозволу на демонтаж.

Мер Олександр Сєнкевич сьогодні провів виїзну робочу нараду з головами адміністрацій районів, присвячену наведенню ладу в Миколаєві, а також здійснив об’їзд містом, при нагоді поспілкувавшись із підприємцями та закликавши їх дотримуватись правил благоустрою в Миколаєві.

-         Всі помічають, що у Миколаєві дуже багато сміття та бруду. Починаємо активну роботу з його прибирання, нашому місту треба «вмитися». У кінці вересня було прийнято рішення виконкому про те, що всі розтяжки, банери, листівки на стовпах можуть бути прибрані адміністрацією району без рішення про демонтаж та без попередження. Сьогодні ми поспілкуємося з городянами, які розміщують таку нелегальну рекламу, та попросимо, щоб вони самі її прибрали, аби не спотворювати зовнішній вигляд нашого рідного міста, - зазначив Олександр Сєнкевич.  

Користуючись нагодою та присутністю ЗМІ, мер Миколаєва звернувся до всіх підприємців з проханням прибрати «рекламний бруд». Те ж стосується і «спотикачів», які заважають пересуватися людям, особливо маломобільної категорії.  

-         Даємо на генеральне прибирання місяць. Якщо власники реклами самі цього не зроблять, попрацюють представники адміністрацій районів Миколаєва. Закон один для всіх, тож використовуйте легальні методи реклами. Бруд з вулиць міста буде прибрано, - підкреслив він.

Керівник міста разом з представниками департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції  міської ради пройшов вулицею Московською, звернувши увагу на фасади будівель, завішані великими барвистими вивісками. Мер поговорив з власниками приватного бізнесу та пояснив, що зовнішня реклама повинна відповідати нормам законодавства. А от незаконну вивіску з фасаду грального закладу «Спортлото» демонтували без зайвих розмов, адже яскрава реклама закривала увесь фасад будівлі. Власників на місці не виявилося.  

-         Відповідно до законодавства на будь-який рекламний засіб, розміри якого перевищують три квадратні метри, навіть якщо той розміщений на приватній будівлі, треба отримати дозвіл виконкому міської ради. Наразі проводиться відповідна робота по всьому місту і якщо власники не оформлять належним чином документи, таку рекламу теж будуть демонтувати примусово, - пояснив директор департаменту Андрій Єрмолаєв. 

У Центральному районі Миколаєва, лише на території від вул. 6 Слобідської до вул. 3 Слобідської, сьогодні зранку було демонтовано 50 рекламних засобів різного розміру. Про це розповів Олександр Береза, голова адміністрації. Він додав, що незважаючи на постійне проведення роз’яснювальної роботи, власники реклами часто не реагують на попередження, в більшості випадків діє лише проведення рейду з примусовим демонтажем. Адміністрація Центрального району вже використала всі виділені кошти на проведення робіт з демонтажу, тож буде подавати новий бюджетний запит.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/14042018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: