Мапа порталу

«Мене така ситуація не влаштовує», - Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич про проблему безпритульних тварин

У вівторок, 10 квітня, під час апаратної наради Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розкритикував роботу директора КП «Центр захисту тварин». На думку мера Миколаєва, Людмила Ткач довела неефективність своєї професійної діяльності та нездатність впливати на ситуацію з бродячими тваринами, яка за останній час значно погіршилася.

- За минулі 2 місяці поточного року кількість нападів бродячих тварин досягла рівня минулого року. Це статистика медичних установ, вона найкраще характеризує якість роботи керівника цього комунального підприємства. Мене така ситуація не влаштовує! Мені важливо здоров'я і безпека городян, наших дітей! Це питання необхідно негайно вирішити, - сказав Олександр Сєнкевич.

Відзначимо, що відповідно до висновків департаменту ЖКГ у 2017 році директор КП «Центр захисту тварин» Людмила Ткач допустила низку прорахунків в управлінні підприємством. Так, не була розроблена калькуляція на евтаназію тварин, не було вирішено питання утилізації медичних відходів, допущено порушення трудового законодавства (вже два накази про звільнення були визнані незаконними в судовому порядку) і порушення щодо списання техніки. Були зафіксовані порушення при укладанні договорів на вивіз ТПВ.

Також керівництво несвоєчасно повідомило про захворювання тварин чумою м'ясоїдних і не в повному обсязі виконало План заходів щодо ліквідації чуми м'ясоїдних на території КП «Центр захисту тварин» за адресою вул. Водопійна, 36 (пункт стерилізації та утримання тварин).

На сьогодні для розробки Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Миколаєві на 2018-2022 роки створено робочу групу, яка розробила 2 проекти нової програми. Їхню долю мають вирішити депутати міської ради.

Відповідно до першого проектом документа до бездомних тварин, яким протягом 2 місяців не знайдуть власника, буде застосовуватися евтаназія. Другий проект програми передбачає використання методу стерилізації бездомних тварин з поверненням їх на попереднє  місце проживання. Евтаназія буде застосовуватися виключно до невиліковно хворих бездомних тварин, у разі агресивності тварини, яка не підлягає корекції, і до новонароджених сліпих цуценят або кошенят, які не мають власника.

У 2017 році КП «Центр захисту тварин» на регулювання чисельності бездомних тварин було витрачено понад 4 млн. 367 тис.грн. Підприємством було відловлено 2372 бродячі собаки, 2194 з яких стерилізували. Однак це кардинально не покращило ситуацію з бездомними тваринами.

Міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що керувати підприємством повинен фахівець, який добре розбирається в ситуації, що склалася. При цьому мер зазначив, що ще півроку тому ініціював проведення відкритого конкурсу на посаду директора КП «Центр захисту тварин». Але цього досі не було зроблено. Олександр Сєнкевич дав доручення провести відповідний конкурс найближчим часом, а також детальний аналізу діяльності підприємства.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: