Мапа порталу

У Миколаєві планують побудувати Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями

У четвер, 5 квітня, заступник міського голови Юрій Андрієнко провів зустріч з делегацією Посольства США в Україні, в ході якої обговорили реалізацію проекту будівництва Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. До складу американської делегації увійшли Хосе Хернандес, інженер командування будівництва ВМФ США, Людмила Кириленко, координатор програм гуманітарної допомоги відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні.

Такий Центр планується розмістити по вул. Спаській, 80. А фінансувати роботи будуть за рахунок коштів міського бюджету та грошей, виділених урядом США. Американська сторона сама вибрала будинок для розміщення Центру. Але, за твердженням проектантів, воно є аварійним і відновлення не підлягає. Тому його необхідно знести і на тому місці звести нову конструкцію, яка б відповідала всім існуючим вимогам.

Юрій Андрієнко подякував Посольству США в Україні, уряду США за увагу до Миколаєва і підтримку в реалізації цього проекту, підкресливши його важливість для міста. Віце-мер зазначив, що міська влада максимально зацікавлена в тому, щоб в обласному центрі з'явився сучасний заклад, де діти і молодь з особливими потребами могли пройти реабілітацію. Тому буде докладено всіх зусиль для якнайшвидшого втілення в життя обговорюваного проекту.

- Ми просунулися в питанні визначення земельної ділянки під Центр. Питання пройшло перший етап вирішення, земельно-містобудівна комісія міської ради повністю підтримала виділення земельної ділянки, необхідної для реалізації такого проекту, - сказав Юрій Андрієнко, висловивши впевненість у тому, що в найближчому майбутнє міською радою буде прийнято позитивне рішення з цього питання.

На думку віце-мера, для активізації робіт необхідно, щоб процеси проектування Центру та оформлення пакету документів для виділення земельної ділянки проходили одночасно. І він всебічно буде цьому сприяти.

Як стало відомо під час заходу, в бюджеті міста для розміщення в Миколаєві Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями передбачено 9 млн. грн. Також в скарбниці Миколаєва є гроші й на проектні роботи.

Інженер командування будівництва ВМФ США Хосе Хернандес подякував за теплий прийом, відзначивши, що Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні приділяє особливу увагу цьому проекту і готове брати участь в його співфінансуванні. За словами нашого гостя, гроші на проведення робіт вже передбачені, необхідно, щоб українська сторона підготувала проектно-кошторисну документацію і визначила долю участі сторін.

Під час зустрічі детально  обговорили проблемні питання, які виникають при реалізації проекту, і визначили подальші кроки, які необхідно зробити для початку будівництва Центру.

 Наприкінці зустрічі Юрій Андрієнко передав нашим гостям пам’ятні подарунки.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/050418_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: