Мапа порталу

Поліція, нацгвардійці та дружинники охоронятимуть громадський порядок на Великдень і в поминальні дні

Дружинники допомагатимуть поліцейським і військовослужбовцям Національної гвардії стежити за порядком на Великдень і в поминальні дні. Про це стало відомо в четвер, 5 квітня, під час наради з представниками поліції та громадських формувань з охорони громадського порядку, яку провів віце-мер Юрій Андрієнко.

Заступник міського голови розповів, що до Миколаївської мерії звернулася Національна поліція з проханням залучити до охорони громадського порядку відповідні громадські організації. Поліцейські просять, щоб останні разом з правоохоронцями чергували на Великдень і Радуницю. Також допомога дружинників потрібна під час проведення футбольних матчів.

За словами головного спеціаліста відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігоря Онищенка, були розроблені графіки і плани чергувань громадських організацій з охорони громадського порядку. І сьогодні їх остаточно узгодили всі сторони.

Як стало відомо в ході заходу, сьогодні всі домашні матчі чемпіонатів України з футболу миколаївські команди проводять на стадіоні «Спартак», розташованому в парку «Перемоги», адже на головній футбольній арені міста нещодавно постелили новий газон, і йому потрібен час для адаптації. Тому ще деякий час на «Спартаку» відбуватимуться основні футбольні баталії. Але навіть після повернення МФК «Миколаїв» на Центральний міський стадіон футбольна арена «Спартак» прийматиме поєдинки інших команд, зокрема МФК «Миколаїв-2».

Тому правоохоронці просять дружинників допомогти охороняти порядок на цих двох стадіонах.

Що стосується Великодня, то відповідні громадські організації будуть задіяні в охороні громадського порядку біля церков і храмів Миколаєва. Їх чергування триватиме з 23:00 7 квітня до 15:00 8 квітня. Природно, біля культових споруд будуть знаходитися і співробітники правоохоронних органів.

У поминальні дні, з 14 по 17 квітня, поліція і дружинники будуть стежити за дотриманням громадського порядку на території міських кладовищ.

У запланованих заходах основну роль з охорони громадського порядку будуть грати правоохоронці, дружинники ж будуть їм лише надавати допомогу.

Відзначимо також, що у рамках наради заступник міського голови Юрій Андрієнко вручив грамоти представникам громадських організацій з охорони громадського порядку, які проявили себе в 2017 році, а також співробітникам охоронної фірми, які під час новорічних і Різдвяних свят стежили за порядком на Соборній площі.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/050418_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: