Мапа порталу

Пляжний сезон - 2018: у Миколаєві розглянули питання про підготовку місць відпочинку до початку купального сезону

У п’ятницю, 30 березня, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Миколаєва розглянула питання про підготовку місць відпочинку та пляжів до початку купального сезону 2018 року. Обговорили також комплекс заходів щодо попередження загибелі людей на воді.

До участі у засіданні запросили представників Головного управління ДСНС у Миколаївській області, обласної рятувально-водолазної служби “Товариство рятування на водах”, керівників підприємств, які здійснюють свою діяльність у береговій зоні.  

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя зазначив, що органами місцевого самоврядування визначені місця, де заборонено купатися.

- Категорично заборонено купатися у водоймах, які знаходяться в акваторії на відстані 500 м від Південнобузького автодорожнього мосту вниз та вверх по течії гідроспоруди, причали та ділянки узбережжя підприємств та установ, - підкреслив Олександр Герасименя.

На літній період 2018 року департаментом ЖКГ міської ради,  адміністраціями та підприємствами міста попередньо надано перелік місць масового відпочинку для внесення їх до проекту рішення виконкому. Так, згідно пропозицій до переліку офіційних місць для відпочинку включено 4 об’єкти: пляж “Стрілка” та “Прибій” - у Центральному районі, пляж “Чайка” у Корабельному районі та берегова зона по вул. Лазурній у мкрн Намив. У Інгульському районі місця відпочинку відсутні.

- У визначених місцях буде проведено водолазне обстеження. Особливу увагу слід приділити облаштуванню рятувальних постів та розробці плану заходів щодо охорони життя та запобігання загибелі людей на водних об’єктах, - повідомив Олександр Герасіменя. - Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення направлені листи керівникам місць відпочинку на воді та пляжів з пропозиціями щодо підготовки їх до літнього періоду.

У ході засідання присутні розглянули та затвердили план заходів щодо охорони життя та запобігання загибелі людей на водних об’єктах м. Миколаєва на літній період 2018 року.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко підкреслив, що особливу небезпеку становлять несанкціоновані пляжі, які непристосовані для відпочинку громадян.

- Для того, щоб попередити загибель людей на воді та зменшити кількість надзвичайних подій, слід проводити інформаційно-роз’яснювальні рейди. Елементарне нехтування правилами безпеки може стати причиною трагічних наслідків, - зазначив Володимир Криленко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_03/30032018_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: