Мапа порталу

У Миколаєві планують створити робочу групу для розробки Концепції по розвитку річок та маломірного судноплавства

22 березня у Миколаївській міській раді пройшла нарада, присвячена концепції розвитку річок та маломірного судноплавства у м.Миколаєві. У 2017 році дана тема вже обговорювалася на кількох нарадах за ініціативою Експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради, представників громадської ради при Державній регуляторній службі України та Туристичної ради м. Миколаєва. Також відбулись декілька галузевих робочих груп, за результатами яких було виявлено проблемні питання і окреслено можливі заходи, що допоможуть вирішити актуальні проблеми у напрямку розвитку річок та маломірного судноплавства.

У ході зустрічі голова Експертно-громадської ради Артем Ващиленко наголосив на тому, що Миколаїв має ключову конкурентну перевагу серед інших міст України – найбільш протяжну берегову лінію, яка сьогодні практично не використовується.

У рамках зустрічей, які раніше відбулися з представниками спортивних організацій, перевізниками водного транспорту, власниками річкових транспортних засобів, судоремонтних підприємств, було висунуто ряд зауважень та пропозицій. Так, пріорітетними для міста визначили питання розвитку річок, прибережної зони, малого суднобудування і ремонту, будівництва інфраструктури для експлуатації водного транспорту, створення зон відпочинку. Паралельно з цим має розвиватися система нормативно-правового регулювання та безпеки.

- Наступним кроком буде створення програми з розвитку річок та маломірного судноплавства з конкретними заходами  та аналізом нормативно-правової бази, що не дозволяє розвивати даний вид діяльності. Також необхідно створити постійно діючу координаційну раду, яка, сумісно з представниками Експертно-громадської ради виконкому, Туристичної ради та громадської ради при Державній регуляторній службі, буде спостерігати за тим, як реалізується програмаНаша мета - створити максимально сприятливий клімат відпочинку городян на річці та  умови для бізнесу, який буде інвестувати. Є багато проблем, які потрібно вирішувати,- зазначив Валерій Вєтров, представник громадської ради при Державній регуляторній службі України.

На підставі проведених зустрічей та обговорення актуальних питань і пропозицій за результатами наради було вирішено створити робочу групу у складі представників міської ради, відповідних виконавчих органів, суб’єктів господарювання та громадськості міста з метою розробки Концепції по розвитку річок та маломірного судноплавства у місті Миколаєві та програми її реалізації з конкретними заходами, відповідальними виконавцями та строками реалізації.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/23032018_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: