Мапа порталу

З початку року у Миколаєві сталося 33 ДТП за участі водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, - в мерії радилися, як підвищити стан безпеки пасажирів

У четвер, 22 березня, у Миколаївській міській раді відбулась нарада з питань безпеки перевезення пасажирів. До пошуку шляхів вирішення актуальної проблеми разом з працівниками патрульної поліції, представниками органів влади та організацій, які працюють у сфері транспортної інфраструктури міста, долучилися й керівники підприємств-перевізників.

У нараді взяли участь начальник управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області Сергій Кривошапка,  заступник начальника відділу державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області Сергій Мандрика, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Максим Ахрамєєв, а також представники управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради.

На початку засідання начальник управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області Сергій Кривошапка зазначив, що метою зустрічі є вдосконалення взаємодії між усіма зацікавленими організаціями,  а також поінформував присутніх про стан аварійності та безпеки автоперевезень на транспорті загального користування та автотранспорті ліцензованих перевізників.

- Протягом січня-лютого поточного року було скоєно 33 ДТП за участю водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Водіями міського електротранспорту скоєно 11 ДТП, внаслідок якого загинула 1 особа та ще одна особа була поранена. Порівнюючи ситуацію за два місяці минулого року та цьогоріч, є позитивна динаміка, кількість скоєних ДТП водіями громадського транспорту зменшилася. Хочу підкреслити, що співробітники  Укртрансбезпеки спільно з патрульними і надалі перевірятимуть транспортні засоби та проводитимуть інструктажі з перевізниками та водіями щодо неухильного дотримання правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів, - сказав Сергій Кривошапка.

У ході наради автоперевізникам нагадали про дотримання законодавства у податковій сфері, працевлаштуванні, виконання договірних зобов’язань.

- Миколаївці мають отримувати якісні послуги, а перевізники - дотримуватись законодавства, працювати легально та сплачувати податки, - підкреслив Сергій Кривошапка.

Представники приватних організацій, які працюють у транспортній галузі міста, звернули увагу присутніх і на свої проблеми. Зокрема, на необхідність перевірки законності роботи таксистів,  які працюють без ліцензії та чекають своїх клієнтів на зупинках громадського транспорту. За словами водіїв, ситуація значно ускладнилась, коли парки нелегальних перевізників почали поповнюватися водіями на нерозмитнених автомобілях з єврономерами. Крім того, водії поскаржились на незадовільний стан дорожного покриття вулиць, які входять до їхнього маршруту руху.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Максим Ахрамєєв взяв інформацію до відома та зазначив, що водій має право звертатися до поліції у випадку отримання значних пошкоджень свого транспортного засобу через ями на дорогах.

- Щоб факт ДТП був оформлений і задокументований, потрібно відразу викликати поліцію. Після приїзду патрульних повідомте про ДТП і наполягайте на складанні протоколу про адміністративні правопорушення. Балансоутримувачі  дорожніх об'єктів зобов'язані своєчасно і якісно виконувати експлуатаційні роботи відповідно до технічних правил, з дотриманням норм і стандартів з безпеки руху, та нести за них відповідальність. Після проходження відповідної процедури, комунальників зобов’яжуть відшкодувати витрати на ремонт автівки, - наголосив Максим Ахрамєєв.

У підсумку присутні  озвучили завдання, виконання яких має підвищити безпеку перевезення пасажирів. Представники патрульної поліції та Укртрансбезпеки акцентували увагу перевізників на необхідності проведення організаційної роботи з водіями  з метою зниження аварійності на дорогах. Згідно протоколу, за результатами наради кожному перевізнику також будуть надіслані рекомендації щодо подальшої роботи.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/22032018_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: