Мапа порталу

У Миколаєві з робочим візитом перебуває місія Світового банку

У вівторок, 20 березня, в Миколаєві з робочим візитом перебуває місія Світового банку у складі керівника проекту Педзі Макумбе (Зімбабве), консультанта з технічних питань Пекка Коурі (Фінляндія), старшого спеціаліста у секторі енергетики Санду Гідірім (Молдова), а також керівника Центральної групи управління проектом при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Станіслава Терлецького.

Експерти міжнародної фінансової установи прибули до нашого міста з метою на місці ознайомитися із ходом реалізації ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України».

У Миколаївській міській раді відбулася тристороння зустріч за участі представників Світового банку, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» та керівництва міста.

Експертів привітав перший заступник міського голови Володимир Криленко, подякувавши їм за успішну співпрацю.

-  Ми бачимо реальні результати роботи Світового банку з нашим комунальним підприємством. Розуміємо, що вона призведе до більш ефективного використання теплової енергії, допоможе суттєво зекономити кошти. Миколаївська міська рада й надалі підтримуватиме даний напрям, ми готові врахувати всі зауваження фахівців. Сподіваємося, що до 2020 року проект буде реалізовано у повному обсязі, - відзначив Володимир Криленко.

За словами Санду Гідірім, попередній досвід свідчить, що всебічна підтримка проекту міською владою є одним з факторів, які сприяють успіху його реалізації.

-  Якщо немає підтримки влади, робота не просувається. Показовий приклад того ж Миколаєва кілька років тому. Сподіваємося, що підприємство надолужить згаяний час. За звітами, які ми вивчили, вже можна зробити висновок, що справа просувається, і досить серйозно. Вже готові великі пакети документів для проведення закупівель. Це дуже важливо, - підкреслив Санду Гідірім. – З боку міської влади очікуємо на підтримку проекту та безпосередньо підприємства, зокрема, у плані фінансової складової. Протягом останнього періоду спостерігаємо активну роботу менеджменту підприємства. Сподіваємося, темп діяльності буде лише посилюватися, щоб до 2020 року, коли завершується строк дії проекту, всі закупівлі були проведені.

Віце-мер Юрій Степанець, який курирує питання житлово-комунального господарства міста Миколаєва, розповів, що фінансова діяльність підприємства ретельно відслідковується.

Проведено повну інвентаризацію основних засобів на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Прийнято рішення позбавитися від непотрібних приміщень, які не використовуються підприємством, а лише створюють додаткове навантаження. Дякую представникам Світового банку за підтримку. Слід відзначити, що місто наразі активно працює з Європейским інвестиційним банком, з яким ми працюємо за проектом реконструкції очисних споруд, крім того, ЄІБ нам виділяє кошти на придбання міського автотранспорту середньої місткості. Міська влада та в.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова підтримують всі проекти, які слугуватимуть користі городян, - зазначив Юрій Степанець.

При цьому перший заступник міського голови Володимир Криленко додав, що місто цілком платоспроможне, жодної заборгованості за кредитами немає.

Керівник підприємства Микола Логвінов констатував, що протягом року підприємству вдалося компенсувати згаяний час та вийти на необхідні графіки.

Проект з ізоляції тепломереж буде завершено вже до 1 квітня. Підписано контракт на встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), до будівельних робіт плануємо приступити у травні. Що стосується реконструкції мереж, документація практично готова і до кінця поточного місяця ми її направимо до Світового банку. Триває робота і щодо реконструкції котелень: отримали документи, працюємо, - повідомив Микола Логвінов.

Керівник проекту на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Єгор Клєцов додав, що найбільший лот – це реконструкція 32 котелень, вартістю близько 11 млн доларів, що становить половину фінансування проекту.

-  Незважаючи на всі труднощі з проектуванням, наразі ми вже вийшли на етап отримання тендерної документації. Це дає нам надію, що поточного року ми підпишемо великий контракт. Специфіка реалізації таких проектів полягає у тривалій процедурі, яка, втім, є максимально прозорою, - пояснив представник підприємства. – Для нас найбільший мотиватор – це втрачений час.

Додамо, що у рамках візиту місії Світового банку до Миколаєва передбачена робота безпосередньо на підприємстві та огляд основних потужностей.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/20032018_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: