Мапа порталу

У Миколаївській міській раді обговорили можливі зміни та доповнення до положення про громадський бюджет

16 березня у Миколаївській міській раді відбулося чергове засідання експертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міської ради (ЕГР). В ході засідання розглядалися пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Положення про Громадський бюджет м. Миколаєва.

Як зазначив голова ради Артем Ващиленко, необхідність внесення коректив була практично неминучою, тому що деякі нюанси реалізації Громадської бюджету можливо оцінити тільки на практиці.

Враховуючи актуальність питання, окрім членів ЕГР в обговоренні взяли участь інші представники громадськості, в тому числі розробники проектів, які увійшли до Громадського бюджету - 2018. Ті ж активісти, які не мали змоги особисто бути присутніми на засіданні, надали свої пропозиції в електронному вигляді, оскільки ЕГР є відкритою до пропозицій від небайдужих городян.

Так, присутні обговорили можливі зміни, які стосуються порядку подання проектів, їх попередньої оцінки та аналізу. Яскрава дискусія виникла під час обговорення процедури голосування та підрахунку результатів, відповідно до яких проекти мають отримати фінансування з міського бюджету.

За результатами напрацювань експертно-громадської ради, вироблених в ході обговорення спільно із  залученими представниками громадськості, органам місцевого самоврядування будуть направлені листом рекомендації щодо змін до чинного Положення про Громадський бюджет м. Миколаєва.

Нагадаємо, Громадський бюджет - це частина коштів міського бюджету, розподіл якої городяни здійснюють самостійно, шляхом голосування за проекти, представлені до відбору їх розробниками, також мешканцями міста. Його мета - впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету м. Миколаєва та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямів використання бюджетних коштів.

Цього року Громадський бюджет у м. Миколаєві буде реалізовано вперше. Координацію роботи з реалізації проекту «Громадський бюджет м. Миколаєва» здійснює департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/16032018_11)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: