Мапа порталу

Миколаїв в АМКУ відстояв законність рішення тендерного комітету щодо визнання переможцем публічних закупівель міського комунального підприємства з організації харчування в навчальних закладах

У п'ятницю, 16 березня, Антимонопольний комітет України визнав законним рішення тендерного комітету управління освіти Миколаївської міської ради, яким було відхилено тендерну пропозицію ТОВ «Понтем.уа», а КВП визначено переможцем публічних закупівель послуг з організації харчування в навчальних закладах Миколаєва.

Нагадаємо, що спочатку переможцем торгів стала компанія «Олімпія сервіс». Але вона відмовилася укладати договір на надання послуг з організації харчування в навчальних закладах. Згодом переможцем тендеру оголосили компанію «Понтем.уа». У відповідності з вимогами тендерної документації та законодавства України фірма мала у встановлений термін надати до тендерного комітету управління освіти міської ради документи, передбачені Законом України «Про публічні закупівлі». Однак цього зроблено не було. Тому прийнято рішення відхилити тендерну пропозицію ТОВ «Понтем.уа» та визнати переможцем торгів комунально-виробниче підприємство з організації харчування в навчальних закладах. На дане рішення компанією «Понтем.уа» була подана скарга в Антимонопольний комітет України.

Обґрунтовуючи свою позицію, управління освіти вказало на те, що компанія «Понтем.уа» свідомо порушила строки та вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та тендерної документації. Вивчивши обставини справи, Антимонопольний комітет України визнав рішення тендерного комітету управління освіти Миколаївської міської ради законним і відхилив скаргу ТОВ «Понтем.уа».

Організація харчування в дитячих садках Миколаєва без посередників - це практичне втілення процесу децентралізації в нашому повсякденному житті. Тільки ми, миколаївці, повинні вирішувати, хто буде годувати наших дітей, і маємо повне право контролювати якість харчування. Це питання стало одним з першочергових не тільки для депутатів Миколаївської міської ради, але й для народних обранців, які представляють інтереси Миколаївщини у вищих ешелонах влади. Хочу особливо відзначити допомогу народного депутата України Давида Макар'яна, який не тільки щиро цікавився рішенням гострої проблеми, але і активно надавав консультаційну допомогу в процесі її подолання. Управління освіти укладає договір з КВП. Ми будемо працювати з тими, хто створить відповідні умови, щоб наші діти отримували тільки найкраще. У свою чергу, міська влада жорстко контролюватиме процес надання послуги, ціну і особливо якість харчування! Це важливо для наших дітей, а отже, і для нашого з вами майбутнього. Ми прагнемо досягти максимально ефективного використання коштів бюджету громади: гроші будуть працювати на дитину. Дякую співробітникам тендерного комітету управління освіти за гідний захист нашої позиції. Ми відстояли законність рішення тендерного комітету щодо вибору міського комунального підприємства з організації харчування переможцем процедури торгів, - прокоментувала ситуацію в.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/16032018_7)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: