Мапа порталу

Миколаївці вшанували пам’ять Володимира Дмитровича Чайки

Сьогодні, 2 березня, на міському кладовищі представники влади спільно з громадськістю вшанували пам’ять міського голови м. Миколаєва 2000-2013 рр. Володимира Дмитровича Чайки.

Попри складні погодні умови покласти квіти до могили видатного керівника зібралося чимало миколаївців. Близькі, друзі, товариші по роботі вшанували його пам'ять в форматі простої розмови та згадували про нього добрим словом.

Нагадаємо, Володимир Чайка пішов з життя 2 березня 2013 року. Його життєвий шлях був яскравим та непересічним, але завжди тісно пов’язаним з Миколаєвом. Мудрий і талановитий керівник, він зробив величезний внесок у розвиток нашого міста.

Свою роботу в органах місцевого самоврядування Володимир Чайка почав з посади завідувача квартирним відділом міськвиконкому у 1979 році.

З вересня 1985 р працював заступником голови Корабельного райвиконкому. У жовтні 1987 року став заступником голови Миколаївського міськвиконкому.

У 1987 р брав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, був відряджений на будівництво житла для переселенців із зони відчуження.

У 1991 р Володимир Чайка очолив Миколаївське обласне управління Пенсійного фонду, де розробив нову методику обліку пенсіонерів і виплати пенсій, засновану на комп'ютерних технологіях, що дозволило регулярно виплачувати пенсії. У 1994 році обраний депутатом, а потім і главою Миколаївської обласної ради.

Такі особисті якості Володимира Дмитровича як патріотизм, відданість державним інтересам, а також видатні здібності дипломата були враховані при призначенні його на посаду радника консула Посольства України в Азейбарджаном.

З 1998 р В.Д. Чайка - заступник міського голови з економіки і зовнішніх зв'язків.

З 1999 по 2000 р працював керівником Миколаївського відділення ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

У червні 2000 р був обраний Миколаївським міським головою, а в березні 2002 і в березні 2006 р - переобраний повторно.

Одним зі своих основних пріорітетів Володимир Дмитрович вважав сприяння економічному, соціальному и культурному розвитку Миколаєва.

Займав активну громадянську позицію і працював на благо міста, брав участь в різних важливих соціальних проектах. Багато що було зроблено в сфері роботи з громадськими та політичними організаціями, релігійними конфесіями та національно-культурними об'єднаннями Миколаєва.

Миколаївці запам’ятали Володимира Чайку як гармонійну, щиру і привітну людину, сповнену оптимізмом, самовідданого борця за інтереси громади.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/02032018_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: