Мапа порталу

70 миколаївських сімей вже близько 10 років чекають новосілля. Сьогодні вони прийшли за допомогою до мерії

 Сьогодні, 28 липня, інвестори будівництва 8-11-поверхового будинку по вул. Космонавтів, а по суті майбутні власники квартир в цій будові, прийшли під стіни міськвиконкому з проханням присвоїти будинку адресу.

Цей будинок будується вже близько 10 років. Фірма-забудовник ТОВ «Капітолій» має кредитний договір з «Дельта-банком». На даний час готовність будинку складає 97%, але завершення будівництва призупинено у зв'язку з тим, що «Дельта-банк» визнано неплатоспроможним.

З учасниками пікету зустрівся перший заступник міського голови Юрій Андрієнко. Городяни, які стали заручниками ситуації, розповіли про свої поневіряння. Так, в очікуванні свого житла доводиться жити в орендованих квартирах, одночасно платити за житло і повертати кредит, що в сучасних економічних умовах нелегко.

- Я вас запевняю, ми на вашій стороні, але в рамках закону, - сказав Юрій Андрієнко. - Чому ви не можете отримати адресу? Тому що будинок не введено до експлуатації. Вводить в експлуатацію ДАБК, а займатися цим повинен забудовник.

Юрій Андрієнко пообіцяв оперативно звернутися у всі інстанції, щоб отримати роз'яснення, яким чином міськвиконком як орган місцевого самоврядування може допомогти і прискорити цей процес.

Якщо у нас є хоч найменша можливість вам допомогти, то ми це зробимо, - запевнив Юрій Андрієнко.

На жаль, забудовник не приїхав сьогодні на зустріч, делегувавши рішення проблем майбутнім мешканцям.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/180)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: