Мапа порталу

Пологовий будинок №3 у Миколаєві отримав найсучасніше обладнання

У вівторок, 20 лютого, в міському пологовому будинку №3 ввели в експлуатацію операційну відеолапароскопічну стійку для малоінвазивних хірургічних втручань виробництва Німеччини. Участь у заході взяли перший заступник міського голови Володимир Криленко, народний депутат України Борис Козир, начальник управління охорони здоров’я міської ради Ірина Шамрай.

-         Ми отримали якісне сучасне обладнання світового рівня, що дозволить значно розширити можливості лікарів, - відзначає начмед закладу Олександр Подима. - Відеолапароскопічна стійка укомплектована набором хірургічних інструментів провідних європейських виробників. Це дає можливість одночасно і діагностувати захворювання, і проводити хірургічні втручання під відеоконтролем та без розрізів. На сьогодні це золотий стандарт в гінекології! Аналогів у Миколаєві поки що немає.

Вкрай важливе для медичного закладу устаткування було придбано коштом державної субвенції розміром 2 млн грн, виділеної за сприяння народного депутата України Бориса Козиря, а також на умовах співфінансування з міського бюджету у розмірі 60 тис. грн. За словами начальника управління охорони здоров’я міської ради Ірини Шамрай, фахівці необхідної кваліфікації у пологовому будинку є, наразі вони проходять триденний інструктаж та отримують сертифікацію.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко підкреслив, що розвиток медичної галузі міста – один з важливих напрямків діяльності міської влади.

-         Місцева влада має вкладати кошти в медицину. Це підтримують секретар міської ради Тетяна Казакова та весь депутатський корпус міської ради. Так, у бюджеті Миколаєва на 2018 рік передбачено фінансування для придбання нового обладнання, проведення ремонтів медичних закладів, створення кращих умов для городян та медиків, - говорить перший віце-мер.  

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/20022018_laparoskop)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: