Мапа порталу

"Ми несемо відповідальність перед громадою", - Тетяна Казакова доручила заступнику міського голови дати громадськості чітке роз'яснення щодо земельних питань

У середу, 31 січня, земельна комісія міської ради розглянула питання щодо подальших дій стосовно Плану зонування території  Миколаєва та формування порядку денного сесії міської ради, яка буде присвячена земельним питанням. Участь у засіданні взяла в.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова.

Радник міського голови Ігор Смородінов поінформував депутатів, що Одеський апеляційний суд визнав незаконним рішення Миколаївської міської ради про затвердження Плану зонування (від 11.08.2016).

-          Готується касаційна скарга на дану постанову суду. У нас є місяць на її подання. Ми повинні внести деякі зміни до порядку денного роботи Миколаївської міської ради, тобто проекти, що стосуються земельних відносин, ми не маємо права виносити. Право на розгляд мають лише проекти рішень  про подовження термінів дії договорів оренди землі, - відзначив Ігор Смородінов.

Заступник міського голови Юрій Андрієнко повідомив, що управління містобудування та архітектури міської ради вже зробило перші кроки на шляху підготовки нових містобудівних документів. На запитання депутата Вячеслава Карцева про строк, необхідний для їх розробки, відповів, що з усіма процедурами мінімум півтора року.

За словами депутата міської ради Олени Кисельової, постійна комісія з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики найближчим часом приєднається до земельної комісії та юридичного департаменту міської ради, щоб разом провести робочу зустріч та розглянути всі рішення, які останнім часом прийняті.

-         Можливо ми будемо йти у якомусь новому правовому руслі аби забезпечити захист інтересів громадян, які вже набули власність, та щоб не паралізувати місто у подальшому розвитку. Якщо ми залишимося у тій ситуації, яка склалася сьогодні, відновити нормальну роботу з містобудівної діяльності ми зможемо лише через півтора роки, - вважає Олена Кисельова.

Депутат Олег Крісенко звернувся до заступника міського голови Юрія Андрієнка з проханням надати членам комісії проект рішення про План зонування території Миколаєва від 2016 року з підписами та погодженнями.

В.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова доручила Юрію Андрієнку у термін до 2 лютого опрацювати земельні питання, що будуть винесені на розгляд другого пленарного засідання 34 сесії міської ради та повідомити депутатам і громадськості, з яких причин питання знімаються, та які проекти рішень будуть розглянуті.  

Починаючи з листопада 2017 року, ми передбачили 1 млн 360 тис грн на земельну оцінку, 500 тис – на зміну зонінгу, у грудні – 6 млн 500 тис грн на проведення аерофотозйомки, - ми зробили все можливе, щоб запустити Генплан та новий зонінг. Цей процес триває. Ми маємо боротися за наші права. Тепер від нашого юридичного департаменту та управління містобудування і архітектури залежить, чи ми якнайшвидше вийдемо з новим зонінгом, чи зі змінами в існуючому. Ми несемо відповідальність перед громадою, - сказала Тетяна Казакова.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/zemkom)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: