Мапа порталу

У Миколаєві обговорили план дій з локалізацїї та ліквідації захворювання на вірусний гепатит А

У середу, 31 січня, у Миколаївській міській раді під керівництвом заступника міського голови Юрія Степанця відбулось чергове засідання робочої групи із виконання плану заходів  з локалізації та ліквідації захворювань на вірусний гепатит А.

Засідання проходило за участі представників міського управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради, управління охорони здоров’я та управління освіти Миколаївської міської ради, керівництва МКП “Миколаївводоканал”.  

Про епідемічну ситуацію у районах міста присутнім доповів заступник начальника управління Держпродспоживслужби В'ячеслав Бродовський.

- У період з 3 грудня 2017 року в Миколаєві зареєстровано 123 випадки захворювання на вірусний гепатит А, з них 27 дітей. У Заводському районі зафіксовано 81 випадок, з них 18 дітей. У Центральному районі  - 9 хворих, з них 2 дитини, по Інгульському району - 30 хворих, з них 6 - діти, та 3 випадки у Корабельному районі. Переважно до лікарень вже звертаються  контактні особи – люди, які контактували з хворими на гепатит А. Всі пацієнти знаходяться під постійним медичним наглядом, - повідомив В'ячеслав Бродовський.

Юрій Степанець звернув увагу керівництва МКП “Миколаївводоканал” на необхідність дотримання виробничого лабораторного контролю якості питної води, суворого дотримання технологічних регламентів очищення і знезараження питної води та стічних вод водопровідної мережі міста.

- Міська влада повинна виконувати усі можливі заходи, щоб локалізувати осередок захворювання. Крім того, сьогодні постає і більш глобальне стратегічне завдання - модернізувати системи водопостачання і водовідведення. Технічне рішення з даного питання має бути опрацьоване підприємством, - підкреслив Юрій Степанець

За словами представника міського управління Держпродспоживслужби для попередження виникнення та поширення захворювання було прийнято рішення про створення мобільних груп щодо проведення інвентаризації пунктів розливу доочищеної питної води в усіх районах, на даний момент адміністрації усіх районів надали таку інформацію до управління Держпродспоживслужби.

У ході засідання також було вирішено провести роз’яснювальну роботу з працівниками об’єктів комунального господарства, торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування населення, в дитячих дошкільних і шкільних закладах, закладах охорони здоров’я, місцях масового скупчення людей  щодо проведення заходів дезинфекції.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/31012018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: