Мапа порталу

Кінець 2017 року та січень нового року відзначилися сплеском крадіжок деталей ліфтів

Непрацюючий ліфт впливає не тільки на настрій мешканців верхніх поверхів, а й іноді значно змінює їх звичний ритм життя. Людям похилого віку або матусям з коляскою та дитиною значно складніше стає вийти по своїм справам на вулицю. Ремонт ліфту дозволяє  відновити звичний ритм життя, але це залежить від наявності необхідних коштів.

Ліфт - складний технічний прилад, який має свій ресурс роботи та крім технічного обслуговування, яке здійснює спеціалізовані підприємства - для забезпечення його роботи необхідно проводити періодичну експертизу, капітальний або поточний ремонт.

Всього протягом 2017 року у ліфтовому господарстві міста виконано:

-   експертне обстеження 204 ліфта, які відпрацювали встановлений термін служби на  суму 696,82 тис грн.;

-   капітальний ремонт ліфтів - (23 од.) на суму 5 890,064 тис.грн.;

-  післяекспертний капітальний ремонт ліфтів - (46 од.) на суму 4 475,255 тис.грн.;

-  поточний ремонт  ліфтів – (132 од.) на суму 944,017 тис.грн.

Але майже щотижня відбуваються крадіжки обладнання ліфтів, які виводять з ладу по 10-15 ліфтів. Вартість такого ремонту незначна 5-8 тис.грн., але виконати його за рахунок технічного обслуговування підприємствам коштів не вистачає. Заяви житлово-експлуатаційних підприємств та ОСББ про крадіжки не часто стають предметом розслідування поліції, адже в кожному окремому випадку сума шкоди вважається незначною. Якщо і затримують таких "металістів", то стягнути з них кошти на відновлення потрощених ліфтів майже не вдається. Та і чекати поки знайдуть крадіїв можна дуже довго.

На сьогодні з 1365 ліфтів, що перебувають на балансі житлово-експлуатаційних підприємств та обслуговуються КП «Миколаївліфт» та      ТОВ «Центрліфт», по 880 ліфтам укладено прямі договори  на технічне обслуговування ліфтів між мешканцями, КП «Миколаївліфт», ТОВ «Центрліфт» та житлово-експлуатаційними підприємствами.

Станом на 19.01.18 з технічних причин виведено з ладу  35 лифтів,  19 з яких пограбовано - викрадено електричний кабель або потрощено. Питання фінансування робіт з ремонту зазначених ліфтів буде вирішуватися відповідно до надходжень цільових видатків. 

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: