Мапа порталу

Віце-мер Юрій Степанець: Місто до стихії готове

У середу, 17 січня, заступник міського голови Юрій Степанець провів брифінг, під час якого він розповів про те, як міські служби працювали над ліквідацією наслідків негоди, а також про те, наскільки вони готові до погіршення погодних умов, яке очікується найближчим часом.

- По місту проїзд забезпечено нормальний. Звичайно, ще є недоліки: ще погано чистять тротуари, також є мінуси в роботі ОСББ. Якщо у нас, наприклад, є карта і графіки очищення доріг, тротуарів, то з ОСББ роботу з прибирання своєї території ще не налагодили, - сказав Юрій Степанець.

 Він зазначив, що територія, яка закріплена за комунальними службами, очищалася від снігу в робочому режимі відповідно до розроблених графіків. У цілому працювало понад 100 одиниць залученої техніки. Крім того, сніг розчищала і техніка комунальних підприємств.

За його словами, наявні на даний момент прогнози погоди не однозначні. Так, відповідно до прогнозу, підготовленому Миколаївським гідрометцентром, завтра наше місто очікують сильні дощі та вітер, ожеледь. А ось згідно з прогнозом Українського гідрометеорологічного центру в четвер у Миколаєві йтиме сильний сніг.

У зв’язку з несприятливими прогнозами міські служби переведені в підвищену готовність.

- Техніка у нас готова. Матеріальний резерв поповнено. Ми заготовили достатню кількість палива, газу, солі та піску. Ресурсами забезпечені всі райони міста, підприємства, які задіяні у прибиранні снігу. До зими ми підготувалися нормально. У наших силах боротися з будь-якою стихією, яка може обрушитися на Миколаїв, - зазначив заступник міського голови.

Він звернувся до водіїв з проханням не паркувати свої автомобілі вздовж доріг, щоб не заважати роботі снігоочисної техніки. Він також попросив не їздити по трамвайних коліях, щоб не формувати шар ожеледі.

- У минулі роки ми з великими труднощами очищали від снігу трамвайні колії - машини, проїжджаючи по ним, закатують  їх так, що трамвай просто не пройде. Військовослужбовці допомагали нам очищати трамвайні комунікації. У нас на це пішло більше тижня, - сказав Юрій Степанець.

За його словами, якщо в Миколаєві таки буде буйствувати стихія, міська влада може прийняти рішення про призупинення навчального процесу в міських навчальних закладах.

- Ми заздалегідь підготували проект відповідного розпорядження. Якщо будуть дуже погані погодні умови, швидше за все, ми припинимо навчальний процес, - підкреслив віце-мер.

Що стосується подачі тепла в соціальні об'єкти та житлові будинки, то тут процес проходить в штатному режимі. Однак в цій справі проблемні питання все ж є.

- Поки великих аварій не було, крім аварії по вулиці Московській. Там характер аварії був такий, що довелося відключити опалення. Без тепла на даний момент залишаються школи № 2, № 13, жіноча консультація № 1, дитячий садок № 128 та будівля управління СБУ. Аварію сьогодні до 12 години ночі повинні усунути. І вночі по цій лінії подадуть тепло. Аварію по вулиці Космонавтів вже ліквідували, - зазначив Юрій Степанець.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/170118_5)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: