Мапа порталу

Миколаївська міська рада визначила пріоритети бюджету міста на 2018 рік

Більшістю депутатських голосів був підтриманий проект рішення «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2018 рік» під час засідання 32-ої сесії міськради, яка відбулася у четвер, 21 грудня.

image

Виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Вікторівна Казакова під час брифінгу у п’ятницю, 22 грудня, розповіла про основні проекти, які буде реалізовано в місті в 2018 році. Пропонуємо детальніше ознайомитися з пріоритетними завданнями міста на наступний рік:

1)Соціальний напрямок:

«Перед місцевою владою стоїть завдання відкрити середню загальноосвітню школу 1-3 ступеней №36, на це в міському бюджеті передбачено близько 30 мільйонів гривень. Можливо сума корегуватиметься. Але ми повинні відкрити її 1 вересня наступного року. Контроль виконання завдання покладено на першого заступника міського голови з питань соціального захисту та освіти Володимира Криленко.

Ми оцінюватимемо роботу заступників на основі виконаних доручень та завдань на їхніх звітах про діяльність на обійманих ними посадах. Скоріш за все перший звіт відбудеться через півроку з початку їх роботи.

Також в бюджеті передбачено 200 тисяч гривень на проектування інклюзивного ресурсного центру, таких повинно бути 4 центра. В наступному році ми повинні створити хоча б один центр.

Враховуючи питання щодо незадовільного стану пожежної системи в навчальних закладах міста, близько 20 мільйонів гривень буде виділено на обстеження та оновлення, встановлення протипожежного обладнання в закладах освіти міста.

Ми добиватимемося створення нового дитячого садка в мікрорайоні Північний. В бюджеті ми передбачили 3 мільйони гривень.

До того ж ми врахували всі освітні проекти, відсоток виконання яких більше 50-ти. До речі в місті дуже багато проектів, які знаходяться на 15, 20 відсотків реалізації. Наприклад, ремонти шкіл. Ми завершимо всі проекти, які починалися та не були завершені в Миколаївській спеціалізованій школі «Академія дитячої творчості» та два спортмайданчики в середніх загальноосвітніх школах 1-3 ступеней №61 та №3.

Харчоблок в школі №12 також буде відремонтовано. Та почнемо будувати стадіон на території шкільного закладу, на що передбачено в бюджеті 2 мільйони гривень», - розповіла Тетяна Казакова.

image

image

image

image

image

Крім того в міському бюджеті на 2018 рік передбачено виділення коштів на наступні питання:

-18 мільйонів гривень на реконструкцію дитячого садочка в Інгульському районі;
-1 мільйон 200 гривень - будівництво спортмайданчика в школі №15;
-4 мільйони гривень - частковий ремонт школи №29;
-10% від софінансування (проект на 36 мільйонів гривень) - ремонт корпусу та їдальні в школі №22.

2)Питання медицини:

-6,5 мільйонів гривень - ремонт травмпункту Лікарні швидкої медичної допомоги;
-5 мільйонів гривень - ремонт сімейної амбулаторії в мікрорайоні Широка балка;
-4,7 мільйонів гривень - ремонт сімейної амбулаторії по вулиці Чкалова;
-11 мільйонів гривень - придбання амбулаторії в мікрорайоні Варварівка;
-25 мільйонів гривень - придбання апаратів томографу.

«Депутати наполягають, щоб в місті були сучасні та нові амбулаторії. Зараз найважливіше для міста - це ефективна діагностика захворювань. Я згодна з депутатським корпусом, тому що ми їздимо лікуватися в інші міста України, але ж це неправильно. Ми маємо право лікуватися в своєму місті та довіряти лікарям. І я знаю, що в одній з миколаївських приватних лабораторій з гучною назвою аналізи не досліджуються, а результати просто пишуться від руки. Я, як мешканець цього міста, маю великий сумнів щодо правдивості та професійності таких медичних закладів. Я вважаю, що недобудова, яка розташована по вулиці Дзержинського, може бути використана для різних міських амбулаторій по поверхам будівлі… Від якості діагностики залежить все подальше лікування людини та її оздоровлення», - зазначила Тетяна Казакова.

image

image

image

3)Сфера ЖКГ:

«Хочу зазначити, що програма «Безпечне місто» - це теж сфера ЖКГ. Поки є комунальне підприємство, програма працює. Я вважаю, що проект треба доопрацювати, але для початку ми повинні оцінити проект та зрозуміти, яке саме безпечне місто ми хочемо. На реалізацію програми в бюджеті передбачено 3 мільйони гривень - закупівля технічного обладнання та вартість проекту, який включає в себе встановлення кількості та місце розташування камер зовнішнього спостереження. Наприклад, ми можемо залучити інвестора для цих цілей або поставити собі часові рамки - протягом 3-5 років забезпечити місто камерами».

Крім того передбачено 30 мільйонів гривень на встановлення газових індивідуальних лічильників в багатоквартирних будинках на території міста.

«Але поки що ми взяли паузу, щоб проаналізувати закон, який прийняла Верховна Рада України. Нам треба порівняти нашу програму з новим законом. Ми можемо встановлювати газові лічильники виключно на софінансуванні, яке може бути по субвенції держави або за допомоги будь-якого народного депутата ВРУ, або софінансування громади. Ми розділемо програму на різні райони міста», - зазначила Тетяна Казакова.

Також пріоритетним питанням для міста, на думку Тетяни Казакової, є реконструкція парку «Перемога»:

«В програму входить і створення велодоріжки «Траса здоров’я». Я хочу запросити фахівців з ландшафтного дизайну, але ця тема ще обговорюватиметься».

За словами Тетяни Казакової, насамперед в 2018 році питання нового кладовища буде вирішено.

Крім вищевикладеного в міському бюджету на 2018 рік передбачено:

-5 мільйонів гривень - проект капремонту Варварівського мосту;
-2,5 мільйони гривень на будівництво ЦНАПу (10% - софінансування);
-350 тисяч гривень - «депутатські кошти» (в 2017 році розмір «депутатських коштів» скадав 250 тисяч гривень);
-3 мільйони гривень - питання ОСББ;
-20 мільйонів гривень - встановлення світлофорів;
-6 мільйонів гривень - утримання та ремонт понтонних мостів;
-3 мільйони гривень - ремонт каналізації по проспекту Центральному;

Також в міському бюджеті на наступний рік передбачено придбання контейнерів для ТПВ.

image

image

image

image

image

image

image

image

Оновлений список та загальні суми, які закладені в міському бюджеті на 2018 рік на забезпечення ведення профільної діяльності управлінь та департаментів ММР, управління апарату ММР опублікує незабаром.

 

Інформація управління апарату ММР

Повне відео брифінгу Тетяни Казакової за посиланням


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: