Мапа порталу

В межах громадського бюджету 101 миколаєвець подав 117 проектів на загальну суму 56,12 млн.грн.

У вівторок, 12 грудня, в мерії відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету.

Як нагадав перший заступник міського голови Андрій Дадівєрін, цього року в Миколаєві розпочали впровадження громадського бюджету. Було затверджено його положення та відповідну програму, які розроблено за підтримки Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ та з урахуванням кращих практик українських та польських міст.

Він відзначив, що з 5 жовтня до 20 листопада, коли тривав прийом проектів, 101 миколаєвець  подав 117 проектів на загальну суму 56,12 млн.грн. З них 66 великих та 51 малий проект.  

- Переважають ідеї щодо влаштування спортивних, дитячих та кінологічних майданчиків, облаштування прибережних та паркових зон, зупинок громадського транспорту, реконструкції бігових доріжок у школах, встановлення скульптурних композицій, удосконалення освіти, організації змістовного  дозвілля, а також ідеї з енергозбереження та безпеки, - сказав Андрій Дадівєрін, підкресливши, що свої проекти подали мешканці віддалених куточків Миколаєва – Великої та Малої Корених, Ш.Балки та Богоявленського.

За словами першого віце-мера, в межах громадського бюджету проекти повинні подаватися згідно з розробленою формою та мають відповідати вимогам, визначеним положенням. Про це були повідомлені мешканці міста в рамках інформаційної кампанії. Крім того, кожен бажаючий міг ознайомитись із положенням та програмою «Громадський бюджет м.Миколаєва», які було розміщено у відкритому доступі на сайтах «Миколаївська міська рада» та «Громадський бюджет Миколаєва». Також у розділі «Громадський бюджет» офіційного Інтернет-порталу міської ради можна було знайти детальну інформацію про те, які існують умови участі у проекті.

На засіданні координаційної ради за участю автора проекту було розглянуто спірне питання, що виникло під час подання проектів, а також обговорено питання внесення змін до плану інформаційної кампанії.

Треба відзначити, що надалі проекти, подані для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету, буде оцінювати відповідна експертна група.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/121217)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: