Мапа порталу

"Проведено всі підготовчі заходи, матеріальні резерви поповнені", - Олександр Герасіменя доповів про підготовку міста до зими

У Миколаєві триває підготовка міського господарства до осінньо-зимового періоду 2017-2018 р. Управлінням з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради проведено планові заходи по організації оперативного реагування на складні погодні умови, поповнені матеріальні резерви палива для снігоприбиральної техніки, закуплений снігоприбиральний інвентар.

Про це повідомив начальник управління з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради Олександр Герасіменя.

- Усі планові заходи з підготовки до зими виконуються за графіком. Згідно з розпорядженням виконуючого обов'язки Миколаївського міського голови-секретаря Миколаївської міської ради Тетяни Казакової затверджено штаб по боротьбі зі складними погодними умовами. Адміністраціями районів погоджено залучення додаткової техніки з прибирання вулиць від снігу, прописані маршрути і зони відповідальності, за які адміністрації відповідають. Вирішено питання про притягнення більше 80 одиниць додаткової техніки в разі потреби. Крім того, поповнені матеріальні резерви: 35 тонн дизельного палива, 25 тонн бензину, 3 тонни газу. Паливо ми підготували для того, щоб комунальні підприємства могли виконувати свої функції, в свою чергу їм буде повернуто паливо, яке вони витратять при прибиранні снігу. Закуплено снігоприбиральної інвентар: лопати, труби, кабелі. Повністю підготовлений матеріальний резерв, який затверджений номенклатурою для роботи в зимовий період, - розповів Олександр Герасіменя.

Зазначимо, що для забезпечення безпеки на воді в зимовий період у Миколаєві відкрито 19 баз-стоянок маломірних суден, а також створена мережа спостереження за водною акваторією. Крім того, на випадок виникнення надзвичайних ситуацій міською владою погоджено питання про залучення буксирів льодового класу з компанією "Марконі".

- На рятувальних станціях організовано цілодобове чергування, в наявності катер на повітряній подушці, чергують працівники головного управління водолазної служби. Чергові завжди готові оперативно поінформувати службу надзвичайних ситуацій, якщо буде виявлена людина, яка потребує допомоги, - резюмував Олександр Герасіменя.

 Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/12122017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: