Мапа порталу

Міська влада пропонує спрямувати кошти державної субвенції на придбання соціального житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Відповідно до Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 15.11.2017 № 877, Миколаївській області надано субвенцію у розмірі 19 млн. 542,8 тис.грн.   

Розуміючи, наскільки важливим є питання забезпечення власним житлом громадян пільгової категорії, міська влада пропонує спрямувати кошти державної субвенції на придбання соціального житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідні пропозиції направлять до комісії обласної державної адміністрації, що займається прийняттям рішень щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету.

Міська влада звернулась до забудовників для отримання від них інформації щодо наявності житла, яке відповідає умовам та характеристикам, передбаченим зазначеним вище Порядком.

На даний момент вже три забудовники  (ТОВ «КОМПАНІЯ «СТОЛИЦЯ-БУД», ТОВ «АНТАРІУС», ТОВ «ГРОМАДЯНСЬКИЙ ПОСАД»)  запропонували  житло, що відповідає вимогам Порядку.

ТОВ  «КОМПАНІЯ «СТОЛИЦЯ-БУД» - 10 квартир, загальною площею 35 кв.м кожна. ТОВ «АНТАРІУС» - 7 квартир , загальною площею 52 кв.м кожна.

Дане житло є готовим до експлуатації.

ТОВ «ГРОМАДЯНСЬКИЙ ПОСАД»  - 10-12 однокімнатних квартир, загальною площею 45,85 кв.м кожна. Готовність об’єкта складає 70%, орієнтована дата введення в експлуатацію І квартал 2018 року, гарантована дата передачі житла пропонується на 1 квітня 2018 року.

Пропозиції на суму понад 11,1 млн.грн, підготовлені виконкомом міської ради, розглядатиме відповідна комісія облдержадміністрації. За результатами розгляду вона й ухвалить остаточне рішення про використання субвенції з державного бюджету.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: