Мапа порталу

Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення створити робочу групу з питання стану протипожежної безпеки закладів освіти міста

У п’ятницю в Миколаївській міській раді відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС міста Миколаєва, у ході якого було розглянуто питання щодо протипожежного стану закладів освіти міста.

Як доповіла заступник начальника управління освіти Ганна Деркач, на виконання розпорядження Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови облдержадміністрації Олексія Савченка Державною службою з надзвичайних ситуацій було здійснено перевірку навчальних закладів Миколаєва щодо стану пожежної безпеки в школах та дитсадках.

-  За результатами перевірки ДСНС подала до суду 6 позовів, які стосуються шести міських шкіл (№№12, 17, 18, 45, 46, 52) та дошкільного навчального закладу №104. Позови обумовлені, перш за все, відсутністю автоматичної пожежної сигналізації у зазначених закладах. Також є низка питань, вирішення яких не потребує значного фінансового ресурсу, ці питання вирішуються на рівні закладів за допомого управління освіти. Проте, облаштування автоматичної пожежної сигналізації, блискавко захисту, обробка вогнегасним розчином дерев’яних конструкцій потребують значних капіталовкладень, - розповіла Ганна Деркач.

При цьому вона додала, що на даний час вже ведуться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації по всіх вищезазначених закладах, до кінця року вона буде готова.

На наступний  рік в бюджеті міста передбачено 810 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для 35 навчальних закладів (21 школа, 10 дитсадків, 4 позашкільних навчальних заклади).

-22 листопада на планово-бюджетну комісію міської ради було винесено клопотання від управління освіти щодо виділення з бюджету міста у 2018 році 99 млн 686 тис. грн. для облаштування автоматичними пожежними сигналізаціями, блискавкозахистом навчальні усі заклади міста.  Депутати ухвалили рішення, що на ці потреби у бюджеті буде передбачено 20 млн грн. – заявила Ганна Деркач. – За ці кошти можна буде вирішити першочергові проблеми, щоб перебування дітей у навчальних закладах було безпечним.

Також заступник начальника управління освіти повідомила, що у четвер, 30 листопада, було винесено ухвалу суду про призупинення навчально-виховного процесу у школі №12.

Комісія з питань ТЕБ та НС під головуванням першого заступника міського голови Андрія Дадівєріна прийняла рішення створити робочу групу з питання стану протипожежної безпеки закладів освіти міста, до складу якої увійдуть заступник міського голови Євген Шевченко, представники управління освіти міської ради, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, юридичного депаратменту міської ради. Робоча група, зокрема, працюватиме над виконанням приписів ДСНС.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/01122017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: