Мапа порталу

Молодь з Литви побудувала «культурний міст» з Україною

П’ять хлопців та дівчат разом з викладачами з литовського міста Вількія «поринули» в історію українського півдня в рамках проекту «Культурний міст: Україна-Литва».

З 16 по 20 листопада Миколаїв став центром обміну молоді двох країн. Команда з громадських організацій «Ресурсний центр громадських ініціатив», «Николаев - город для людей» та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» працювала над «будівництвом» культурного мосту за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Молоді люди з України та Литви обмінювались досвідом, вивчали історію та традиції один одного під час культурних вечорів, в тому числі навчилися українським та литовським народним танцям, смакували національну кухню в регіональному осередку «Української Академії Лідерства».

«Проект «Культурний міст: Україна-Литва» об’єднав молодь по різні боки кордонів, надав можливість учасникам краще познайомитись із історією, створити спільну ініціативу та налагодити подальшу співпрацю. Подібні ініціативи відкривають нашу країну світові», - вважає керівник проекту  Анна Ганжул.

Більшу частину часу зайняли подорожі Миколаївщиною. Молоді люди по-справжньому закохалися в туристичні принади регіону, відкривши для себе неповторну «гірську країну» серед українських степів – гранітно-степове Побужжя в селі Мигія. Насолоджувались бірюзовими водами Радонового озеру та дивовижними краєвидами Актівського каньйону. Учасники обміну подорожували та відкривали для себе міста Миколаїв, Одеса та Южноукраїнськ.

«Мені подобається Україна, тому що тут гарна природа. Я думаю, що місцеві люди інші - вони більш привітні. Вони розмовляють з тобою, нібито знають тебе давно», - поділилися враженнями учасниця проекту обміну Лукреція.

Ще одна сторона ініціативи - фотопроект «Історія всередині нас», коли учасники обміну перевтілилися в історичні постаті, що пов’язані з Миколаєвом (фотограф Олександр Сайковський), та презентаційний короткометражний фільм (автор Олександр Виноградов) про Миколаївську область, співпереживання та пережиті враження від п’ятиденного проекту.

Крім того, литовська сторона також планує презентувати фотопроект та короткометражний фільм у Литві.

Тож чекаємо на продовження!

 

КУ «Агенція розвитку Миколаєва»

 

IMAGE FOLDER (/files/News/231117)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: