Мапа порталу

Миколаївські школи обладнують ліфтами. Щоб зробити їх більш доступними для дітей з особливими потребами

Школи міста почали обладнувати ліфтами. Робиться це для того, щоб навчальні заклади стали більш доступними для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Першою школою, обладнаною таким пристроєм, стала Академія дитячої творчості. Нещодавно там успішно завершили будівельні роботи. І на даний момент об'єкт готовий до експлуатації.

Треба сказати, що ліфтове приміщення до школи прибудували, да так, щоб під'їзд до нього був зручний для людей з колясками.

У четвер, 26 жовтня, навчальний заклад відвідав заступник міського голови Євген Шевченко, який і відкрив об'єкт.

- Розуміючи необхідність створення умов для інклюзивної освіти, міська влада робить упор на вирішенні цього питання, - розповів Євген Шевченко. - В Академії дитячої творчості вже завершені будівельні роботи. І ми відкриваємо ліфт. Було витрачено 2 млн. 370 тис. грн. В цілому в рамках інклюзивної освіти в школах міста навчаються 14 дітей і 5 - в дитячих садах.

На першому етапі ліфтами планують обладнати по одній школі в кожному районі міста. В Інгульському районі - Академію дитячої творчості, в Заводському районі - школу № 36, в Корабельному районі - школу № 54. Крім того, наразі визначають школу Центрального району, до якої повинні прибудувати  приміщення для ліфта.

- Уже куплений ліфт для школи № 36, де теж будуть навчатися хлопці та дівчата з особливими потребами. У наступному році ми плануємо відкрити ліфт в школі № 54, що передбачено проектом, - додав Євген Шевченко.

Крім того, ліфт повинні побудувати й у Палаці творчості учнів. Планується, що його введуть в експлуатацію вже в цьому році.

На даний момент в Академії дитячої творчості навчаються 9 дітей з особливими потребами, 4 з яких пересуваються на візках. Щоб вони без труднощів могли пересуватися по школі, й був потрібен такий підйомник.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/261017_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: