Мапа порталу

Міська лікарня №3 першою серед лікувальних закладів області отримала статус "Чиста лікарня безпечна для пацієнта"

20 жовтня міська лікарня №3 першою серед міських та обласних медичних закладів офіційно отримала статус "Чиста лікарня безпечна для пацієнта".

Всеукраїнський проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» стартував у травні 2015 року. Його реалізує Асоціація «Служба організації інфекційного контролю». Мета проекту - забезпечення високого рівня гігієни в лікувальних установах України, профілактика професійних захворювань медичного персоналу, запобігання розповсюдженню внутрішньолікарняних інфекцій, економія коштів лікувальних установ.

Міська лікарня №3 долучилася до участі у всеукраїнському проекті у 2016 році, - розповідає головний лікар Олександр Чеботарьов. - Протягом майже двох років кожне відділення впроваджувало нові стандарти. Починалося все з заміни обладнання та ремонту передопераційних приміщень, маніпуляційних, палат, туалетів. Ми змінювали засоби та методи санітарної обробки. Найскладнішим та найбільш затратним етапом стало переобладнання операційних відповідно до нових вимог.

За словами Олександра Чеботарьова, ефективність запровадження нових стандартів роботи вже зараз очевидна. Тим більше, що кожен медичний заклад прагне стати якомога привабливішим на ринку медичних послуг.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Ірина Шамрай підкреслила, що отримання лікарнею №3 статусу "Чиста лікарня безпечна для пацієнта" - дуже прогресивний крок.

-  Пацієнт повинен отримувати необхідне лікування в належних умовах. З того часу, як у нашій країні реорганізували санітарно-епідеміологічну службу, я, як керівник галузі охорони здоров’я, бачу деякі проблеми у цьому напрямку. Робота триватиме й надалі. Зараз відповідний аудит проходить в лікарнях №4, №1, пологових стаціонарах, лікарні швидкої медичної допомоги, - повідомила Ірина Шамрай.

Сертифікат "Чиста лікарня безпечна для пацієнта" головному лікарю Олександру Чеботарьову вручила представник Асоціації «Служба організації інфекційного контролю» в Миколаївській області Ганна Павловська.  За її словами, даний статус в Україні присвоєно 165 лікувальним закладам.

Для пацієнтів це впевненість у тому, що даний лікувальний заклад працює з чітко налагодженою системою гігієни. На даний час всі відділення лікарні №3 міста Миколаєва відповідають високим стандартам чистоти, - відзначила Ганна Павловська.

Представники колективу лікарні, які стали найбільш активними учасниками проекту "Чиста лікарня безпечна для пацієнта", отримали відзнаки, грошові премії та подарунки.    

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/chistolik)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: