Мапа порталу

"Ремонтні роботи ведуться послідовно та з дотриманням усіх технічних вимог", - Євген Шевченко оглянув хід виконання капітального ремонту у міській школі №36

У середу, 18 жовтня, під керівництвом заступника міського голови Євгена Шевченка,  за участю  депутата Миколаївської міської ради Сергія Карцева, начальника управління освіти Миколаївської міської ради Ганни Деркач та начальника управління капітального будівництва Єгора Бєдакова у приміщенні школи №36 відбулася робоча нарада з керівниками підрядних організацій, які виконують капітальний ремонт на даному об’єкті, присвячена результатам роботи та планам на найближчий місяць.

У ході робочої наради стало відомо, що ремонт виконують три підрядні організації, працює на даному об'єкті понад 50 осіб. До кінця 2017 року планується провести комунікації, встановити сваї на задньому подвір’ї для будівництва спортивної зали. Крім того, проводиться ремонт огорожі навколо будівлі, буде упорядкована прилегла територія школи.

Євген Шевченко підкреслив, що міською владою було прийнято рішення перенести відкриття навчального закладу  з 2017 на 2018 рік у зв’язку з очікуванням результатів експертизи,  яка засвідчує якість проведенного ремонту.

- Спочатку ми планували відкрити школу цьогоріч, однак виникла необхідність в проведенні експертизи. Тому вирішено не відкривати школу, отримати результати, чи якісно укріплено фундамент та стіни, адже  безпека дітей повинна бути на першому місці. Впевнений, що краще не вкластися у строки, але послідовно виконати весь обсяг ремонтних робіт, ніж зробити швидко, але з ризиком для життя учнів, які будуть тут навчатися, - повідомив віце-мер.

Як розповів Євген Шевченко, при проведенні капітального ремонту навчального закладу, значна увага приділяється створенню зручних умов для пересування дітей з обмеженими можливостями. Зокрема, у приміщенні вже встановлено ліфт-підйомник, ширшими зробили  дверні отвори, планується встановити пандуси та поручні.

- На сьогоднішній день фінансування є, ремонті роботи ведуться за графіком. Перед підрядником стоїть завдання - до липня 2018 року капітальний ремонт завершити, а 1 вересня 2018 року ми відкриємо нову сучасну школу. Будівля була в аварійному стані, тому спочатку виконали укріплення фундаменту і стін. - зазначив Євген Шевченко. - Завдання міської влади - зробити все необхідне для того, щоб тут було комфортно навчатися дітям та працювати педагогам. Максимально зручними мають бути усі класи та приміщення у школі. На даний момент можна констатувати, що проект будівлі адаптований до сучасних освітніх вимог. У пріоритеті також інтеграція в суспільство дітей і молоді з обмеженими функціональними можливостями. Для зручності учнів, які мають особливі потреби, вже придбано та встановлено ліфт, крім того, на задньому дворі школи планується добудувати приміщення, у якому буде розташовано сучасний спортивний зал, - резюмував Євген Шевченко.

У підсумку зустрічі Євген Шевченко зазначив, що для завершення робіт у школі №36 необхідно додаткове фінансування, тому планує пропонувати депутатам міськради  вносити необхідні кошти у проект бюджету на 2018 рік.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/18102017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: