Мапа порталу

У мерії обговорили питання, пов'язані із забезпеченням житлом воїнів, які брали участь в АТО, і членів їх сімей

У вівторок, 10 жовтня, в мерії під головуванням заступника міського голови Євгена Шевченка відбулося засідання комісії з виплати грошової компенсації для забезпечення житлом воїнів, які захищали Україну, а також членів їх сімей.

У ході заходу комісія розглянула заяви 8 учасників АТО і членів їх сімей, які відповідно до законодавства можуть отримати від держави грошову компенсацію для придбання житла.

Як розповів директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Бондаренко, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 719 члени сімей воїнів, загиблих у ході АТО, а також військовослужбовці-учасники АТО, що мають інвалідність, можуть отримати грошову компенсацію для придбання житла. Таку допомогу виплачує держава. Щоб її отримати, необхідно перебувати на квартирному обліку і подати заяву в органи соцзахисту. Після цього заяву розглядає міська комісії, яка результати своєї роботи передає до відповідноъ обласноъ комісіъ. А та - вже до Кабміну.

Площа квартири, яку можна придбати за рахунок грошової компенсації, визначають за затвердженою Кабінетом Міністрів методикою. За нормативами також розраховують суму компенсаційних коштів.

- Вам надається можливість самостійно підібрати житло, виходячи з цієї суми. Коли це буде зроблено, нам необхідно надати документи. Після цього за рахунок держави нам будуть надійдходити кошти і ми будемо оплачувати те житло, яке ви вибрали, - зазначив Сергій Бондаренко.

За його словами, заявник може вибрати квартиру, вартість якої перевищує обсяг державної компенсації. Але у цьому випадку йому необхідно буде сплатити різницю.

Члени комісії розглянули усі подані заяви. У підсумку вони одноголосно підтримали 7 з них. По одному заявнику були виявлені нюанси, які вимагають додаткового вивчення. Після того, як будуть вирішені проблемні питання, комісія прийме відповідне рішення.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міськради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/101017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: