Мапа порталу

У Миколаєві відкрився «Велофорум»

У п'ятницю, 6 жовтня, в Миколаєві стартувала 9-а Міжнародна конференція з розвитку велосипедного транспорту «Велофорум».

«Велофорум» - найбільш потужний і знаковий захід, спрямований на розвиток велотранспорту і велоінфраструктури. У цьому році він зібрав 120 учасників з 24 міст України та 8 країн Європи, які з 6 по 8 жовтня обговорюватимуть велосипедну тему.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, відкриваючи форум, зазначив, що на даний момент велоінфраструктура міста знаходиться не у найкращому стані. Однак міська влада планує зробити кроки, які дозволять покращити ситуацію в цій сфері.

- Ми прийняли концепцію розвитку велоінфраструктури в місті Миколаєві. На даний момент проектується перша велодоріжка, яка буде з'єднувати два райони - Корабельний та Інгульський. Сподіваюся, що в наступному році ми реалізуємо цей проект, - сказав Олександр Сєнкевич. - У наступному році ми плануємо також розробити технічне завдання, і будемо створювати транспортну стратегію міста, де велоінфраструктура буде одним з напрямків.

Олександр Сєнкевич висловив подяку організаторам форуму і нашим гостям, які у рамках конференції відвідали Миколаїв, і побажав усім плідної роботи.

Керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Грот підкреслив, що велосипед - це екологічний і дуже бюджетний вид транспорту. На його думку, Миколаїв володіє великими можливостями для розвитку велосипедної інфраструктури. Але для того, щоб їх реалізувати, необхідно бажання людей і цілеспрямовані кроки, а також відповідні програмні документи.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/061017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: