Мапа порталу

У Миколаєві розпочався форум "Молодіжна політика на регіональному і місцевому рівнях"

 

У п'ятницю, 22 вересня, у Миколаєві розпочався 13 форум мережі вільних місцевих політиків «Молодіжна політика на регіональному і місцевому рівнях», основною метою якого є  на прикладі міста Миколаєва визначити  проблематику розвитку молодіжної політики в Україні.

У форумі взяли участь заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, депутат Миколаївської міської ради Олена Кисельова, начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради Олег Соколик, начальник управління з питань молоді та туризму облдержадміністрації Олександр Максименко, координатор проектів Центру громадянських ініціатив Юлія Рудюк, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Організаторами форуму виступила громадська організація  “Центр громадянських ініціатив” за підтримки Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus.

Відкрив захід заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема. У своєму виступі він зазначив, що у Миколаєві зроблені перші важливі кроки у сфері розвитку  молодіжної політики. Так, Миколаїв є одним з перших міст,  у якому управління молодіжної політики відокремили від інших направлень та зробили повноцінною структурою.

- Форум є своєрідною платформою, яка об’єднує місцеву владу та активну молодь у виробленні спільної стратегії розвитку молодіжної державної політики.
Основна мета форуму полягає  у тому, щоб міська влада разом з представниками молодіжних громадських організацій обговорила, якою саме повинна бути молодіжна політика. Одним із завдань міністерства є формування повноцінної і якісної моделі молодіжної роботи на місцевому рівні. Для нас це можливість отримавши ці знання, створювати державну політику, збудувати збалансовану систему, у Миколаєві перші серйозні кроки вже зроблено, важливо не зупинятись на досягнутому, - сказав Олександр Ярема.

В ході заходу Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич пыдкреслив, що створення комфортних умов для розвитку та самореалізації молоді є одним з пріоритетних завдань міської влади.

- Миколаїв колись був відомий на весь світ своїми досягненнями. Нам є чим пишатися. Сьогодні ми переживаємо своє відродження. Ми шукаємо, яка буде специфікация у міста, яка буде конкуренція.  Молодь має думати, як створити себе і простір довкола себе. Якщо сьогодні ми не будемо готувати молодь, яка буде відповідати за свої рішення та вчинки, то завтра матимемо якусь колоніальну державу, у якій ми ніколи не зможемо сказати, що ми вільні, – резюмував Олександр Сєнкевич.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/22092017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: