Мапа порталу

Вся краса Південного Бугу в одній галереї: в Миколаївській «Могилянці» проходить фотовиставка «Принади Південного Бугу»

Якщо ви хочете побачити, наскільки величний і мальовничий Південний Буг, наскільки він гарний в різні пори року, в різний час доби, поспішайте до виставкової зали Чорноморського національного університету ім. Петра Могили - зараз там проходить виставка фотомайстра Олександра Уса «Принади Південного Бугу».

Відкрилася виставка ще 1 вересня. І її автор на запрошення студентів університету відвідав галерею у вівторок, 19 вересня, щоб розповісти про свої роботи, про те, що спонукало його відобразити в фотографіях Південний Буг.

Надихнув Олександра Уса присвятити частину свого життя Південному Бугу один художник, який писав «портрет» Землі. Завдяки йому народилася ідея написати «портрет» цієї мальовничої річки. І цей «портрет» пишеться вже більше 3 років.

- З кожною окремою роботою у мене пов'язана якась історія, як правило - добра. Я хотів знімати те, що надихає. Іноді у мене дух перехоплювало від того, що я бачив, - сказав Олександр Ус.

За його словами, Південний Буг набагато мальовничіший Дніпра і навіть перевершує у цьому плані деякі місця Швейцарії, де вдалося побувати автору.

Як відзначив Олександр Ус, на виставці представлено 36 робіт, на яких зображений Південний Буг в різні пори року і у різний час доби. Однак фотомайстер назнімав набагато більше фотографій річки - близько 1500 штук. Тому для нього вибір фотографій для виставки був справжньою «мукою».

Олександр Ус планує провести виставку «Принади Південного Бугу» в Києві та Хмельницькому. Крім того, він хоче видати цілий фотоальбом, присвячений Південному Бугу.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/190917_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: