Мапа порталу

Миколаїв з розмахом відсвяткував День міста: ФОТОЗВІТ

У третю суботу вересня Миколаїв яскраво відзначив День міста. Цьогоріч,  у 228-у річницю Дня народження міста, для городян та гостей Миколаєва було організовано масштабне святкування, яке відбувалось протягом усього тижня.

Так, у п’ятницю, 15 вересня, у літньому дворику Миколаївського художнього російського драматичного театру відбувся урочистий прийом міського голови, на який були запрошені почесні гості: керівництво облдержадміністрації, депутати обласної та міської рад, почесні громадяни, представники громадськості, іноземні делегації, представники засобів масової інформації.

Наступного дня, у суботу, 16 вересня, стартувала парусна регата, присвячена 228-й річниці міста та 130-й річниці обласного яхт-клубу. В урочистій церемонії відкриття взяв участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, який привітав городян зі святом - Днем народження міста, а капітанам та екіпажам яхт побажав перемог і справжнього задоволення від змагань.

Того ж дня об 11 годині розпочалась урочиста церемонія відкриття святкування Дня міста Миколаєва, у ході якої містян тепло привітали представники іноземних делегацій.

Після того, як мер Миколаєва оголосив свято відкритим, на сцену запросили чотири пари молодят, які вирішили цього особливого дня пов’язати свої долі. Олександр Сєнкевич привітав їх з важливою подією, побажав сил, терпіння, кохання, процвітання молодим родинам, та висловив сподівання, що подальше життя вони пов’яжуть з Миколаєвом, що саме тут виростуть їх дітлахи.

Офіційну частину завершив танок молодят, а продовжилось святкування Дня міста біля Палацу творчості учнів, де стартували легкоатлетичні змагання «Кольоровий забіг».

Також Олександр Сєнкевич відвідав виставкове містечко, яке було організоване для городян та гостей міста на головній площі Миколаєва та вулиці Соборній, де райони Миколаєва мали можливість презентувати свої досягнення, муніципальні служби та громадські організації – розповісти про свою діяльність.

Для всіх бажаючих створено оригінальні фото-зони, аби святковий день назавжди лишився не лише у спогадах, а й на яскравих знімках. Вражали своєю майстерністю миколаївські спортсмени, чиї показові виступи стали окрасою свята. Спеціально для найменших городян було влаштовано територію дитячих розваг та контактний зоопарк.

На честь святкування Дня міста у Миколаєві відбувся і фінал конкурсу «Миколаївський Наполеон». Метою даного проекту було визначити торт, який стане символом нашого міста.

В ході свята для миколаївців була представлена яскрава розважальна програма, а кожен бажаючий міг спробувати торти учасників. Переможницею конкурсу стала мешканка Миколаєва Наталія Метельська, яка не є професійним кондитером. Журі конкурсу і городян вона здивувала фірмовим рецептом наполеона, додавши в нього абрикосово-апельсинове желе і фісташкове суфле. Від організаторів Наталія Метельська отримала путівку на двох у Єгипет.

Завершилось свято  масштабним концертом за участю PERFORMANCE BIG BAND, кращих миколаївських виконавців та зірок естради.  Хедлайнером концерту стала  група «ЛЯПІС-98». Колектив групи  привітав миколаївців зі святом, виконав свої хіти та подарував незабутнє шоу, яке займе особливе місце в серці кожного, хто відвідав у цей день Соборну площу.

Про те, що концерт, приурочений до 228-го дня народження Миколаєва, пройшов яскраво і масштабно, свідчать світлини, які миколаївці розміщують в соціальних мережах, ділячись своїми враженнями від свята.

Так, наприклад, користувач Андрій Кудяпкін на своїй сторінці в Фейсбук опублікував оригінальні фотографії концерту, зроблені з висоти пташиного польоту.

- Миколаїв - 228. Соборна площа сьогодні вночі, - відзначив користувач Андрій Кудяпкін.

На своїй сторінці в Фейсбук їх також розмістив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

- Гарний День народження в гарній компанії, мабуть, виглядає саме так! - прокоментував допис Олександр Сєнкевич.

Відразу після масштабного концерту, приуроченого до Дня міста, миколаївські комунальні служби оперативно привели до ладу Соборну площу та інші вулиці, що стали епіцентром святкових заходів.

За оперативно прибрані вулиці після Дня міста міським комунальникам подякував Олександр Сєнкевич.

- Хочу висловити велику подяку міським службам ЖКГ за те, що до ранку після Дня міста, всі наслідки святкування були прибрані. Щиро дякую за роботу! - написав Олександр Сєнкевич на своїй сторінці у Фейсбук, розмістивши фотографію прибраної Соборної площі та прилеглих вулиць.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/18092017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: