Мапа порталу

Миколаїв розірвав угоди про співпрацю з рядом міст

У зв'язку з тим, що представники засобів масової інформації звернулись з питанням: чи були розірвані угоди про співпрацю Миколаєва з низкою міст, - повідомляємо наступне.

У серпні 2017 року Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав листи про припинення дій угод про співпрацю і партнерство Миколаєва з російськими містами Москвою і Петрозаводськом. Крім того, мер підписав лист і про припинення дії угоди про економічне і соціально-культурне співробітництво з містом Тирасполь. Зазначені документи  були спрямовані адресатам 2 серпня 2017 року.

Такі кроки зроблені у зв'язку з анексією Криму, підтримкою незаконних збройних формувань на сході України, а також розв'язаної Російською Федерацією агресією проти України. Також підставою для розірвання угод стало рішення міської ради від 13.07.2017 № 22/1 «Про визнання Російської Федерації країною-агресором», яким було підтримано звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 до ООН і інших міжнародних інститутів про визнання Російської Федерації країною-агресором.

Відповідно до умов угод для припинення їх дії досить попередити про свій намір іншу сторону.

Відзначимо, що будь-яких відповідей від керівництва зазначених міст до виконавчого комітету Миколаївської міської ради не надходило.

  

Відділ інформаційного забезпечення міськради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/150917)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: