Мапа порталу

"Відсоток забезпеченості становить 98,6%", - управління освіти міської ради пояснює ситуацію з підручниками

Учні 2, 3, 5, 6, 8 класів забезпечені на 100%;

На 99% - першокласники; на 98% учні 4,7, 10, 11класів.

Учні 9-х кл., які в цьому році навчатимуться за новими навчальними програмами та новими підручниками, забезпечені на 97%.  В той же час підручники для 9-х кл. щодня надходять і протягом І половини вересня буде здійснено їх доставку по закладам. В цілому по місту відсоток забезпеченості становить 98,6%.

Причини нестачі підручників у повному обсязі.

Такий стан справ обумовлений, по-перше, збільшенням учнівського контингенту, особливо учнів 4-х кл. (сталось це внаслідок зарахування дітей з сімей вимушено переміщених осіб з Луганської, Донецької обл. та Криму); по-друге, недоцільністю друку підручників за старими програмами у зв’язку з переходом на нові Державні стандарти з 01.09.2018р. відповідно до Концепції «Нова українська школа»

Певні труднощі обумовлені тим, що у 2015 році замовлення на підручники для 4-х кл. здійснювалось з розрахунку 100% забезпечення учнів підручниками (хоча до того відсоток  дорівнював 120) самостійно кожним навчальним закладом через Репозитарій. Крім того, навіть в межах одного навчального закладу  вчителі замовляли підручники різних авторів, що також ускладнює розв’язання проблеми.

  Шляхи вирішення проблеми:

  1. Протягом вересня буде здійснено перерозподіл підручників між навчальними закладами.
  2. Управлінням освіти рекомендовано використання підручників в електронному варіанті шляхом обладнання класів та бібліотек комп’ютерною технікою. 

Управління освіти Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: