Мапа порталу

Благоустрій чи "заготівля дров" у парку "Дубки"? Робоча група перевірила факти та взяла питання на контроль

В понеділок, 4 вересня, працівники департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції міської ради разом з депутатом міської ради Світланою Тарановою та представниками громадськості і ЗМІ оглянули паркову зону "Дубки" (вул. Космонавтів).

Напередодні у соціальній мережі Facebook активні та спостережливі мешканці нашого міста розмістили інформацію про те, що у парку відбувається вирубка дерев, на їх думку, безпідставна. Щоб перевірити дані та з’ясувати, що ж насправді відбувається у парку - санітарне очищення чи злочинна "заготівля дров" - до місця події вирушила робоча група у складі чиновників виконкому, які курирують питання благоустрою, представників громадськості та ЗМІ.

Стан частини парку, що з боку вул. Космонавтів, нарікань не викликав. Так, підрядник, який працює на замовлення адміністрації Інгульського району, вже розчистив кущі та паростки на кілька метрів вглиб території парку. Робоча група оглянула пеньки, які лишилися після спилу дерев, та упевнилася, що вони сухі й трухляві, тож, дерева свій вік віджили.

Картина різко змінюється, якщо підійти з боку вул. Новозаводської. Юнак, який повідомив про незаконну вирубку дерев у парку, провів членів робочої групи протоптаною стежкою, уздовж якої можна помітити сліди нещодавньої діяльності "лісорубів".

За словами начальника відділу контролю та нагляду за благоустроєм Олександра Голобродського, ніякого очищення території тут не проводиться, невідомо хто вирізає дуби та просто вивозить їх.

Директор департаменту внутрішнього фінансового контролю, 
нагляду та протидії корупції Андрій Єрмолаєв зазначив, що проблема вирубки зелених насаджень у Миколаєві активно порушується вже протягом року, нагадавши, що навесні міському голові довелося офіційно заборонити вирубку дерев на 2 місяці.

- Робота по очищенню парку "Дубки" розпочалася нещодавно, після повернення його до міської власності. Раніше протягом тривалого часу зелену зону орендувало підприємство, яке жодним чином не виконувало своїх зобов’язань з утримання "Дубків", що й призвело до такого сумного наслідку, - додав директор департаменту. - Процес наведення ладу на території парку буде на постійному контролі, а городян прошу: якщо ви стали свідками вирубки зелених насаджень, терміново повідомляйте в поліцію, телефонуйте в службу 1588 тощо. Не будьте байдужими до оточуючого середовища, бережіть рідне місто!    

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/dubki)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: