Мапа порталу

Виконком міської ради погодив проект рішення "Про затвердження Положення про Громадський бюджет м. Миколаєва"

У понеділок, 28 серпня, виконком прийняв рішення винести на розгляд сесії Миколаївської міської ради проект рішення "Про затвердження Положення про Громадський бюджет м. Миколаєва".

За словами директора департаменту економічного розвитку Тетяни Шуліченко, проект рішення розроблено в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, що підписаний Миколаївським міським головою та фундацією ПАУСІ.

- Громадський бюджет - це механізм залучення громадськості до перерозподілу бюджетних коштів. Проект Положення розробила спеціально створена робоча група. Документ пройшов обговорення, всі зауваження були враховані. Згідно з Положенням, автором проекту-пропозиції може бути особа віком від 14 років, яка є громадянином України та проживає на території міста Миколаєва, - розповіла Тетяна Шуліченко. - Реалізація проектів здійснюватиметься виконавчими органами міської ради за рахунок коштів міського бюджету, проте фонд громадського бюджету складатиме не більше, ніж 1% від загального фонду міського бюджету.  

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що він рекомендуватиме депутатам міськради на наступний рік виділити відповідні кошти на реалізацію проектів Громадського бюджету за рахунок бюджету розвитку міста.

- Миколаївці, які хочуть брати участь у розподілі бюджетних коштів, готуватимуть власні проекти. Ці проекти будуть розміщені у відкритому доступі, за них голосуватимуть самі ж городяни. Фактично, це пряма демократія, - пояснив мер.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/vikon28)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: