Мапа порталу

Олександр Сєнкевич привітав видатного миколаївського художника з ювілеєм та вручив йому почесну нагороду

У четвер, 24 серпня, у виставковій залі “Будинок художника” було презентовано  ювілейну виставку миколаївського митця, члена Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України Миколи Степановича Главчева з нагоди його 90-річного ювілею..

У зв’язку з урочистою подією привітати відомого земляка прийшли колеги-митці, шанувальники живопису та представники творчої інтелігенції.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич також завітав до визнаного автора, щоб привітати з ювілеєм від дня народження та вручити почесну нагороду за заслуги перед містом.

- Від свого імені та від імені усіх миколаївців я хочу привітати одного з найкращих художників Миколаєва та подякувати Миколі Степановичу за всі роботи, у яких відображено його життя. Пишаюсь тим, що у Миколаєві є такі талановиті художники. На жаль, сьогодні люди приділяють більше уваги матеріальним проблемам, ніж духовним. Розвиток культурної сфери  - це   щоденна робота, привчати до духовності треба, починаючи з дитинства. Микола Главчев є прикладом, який хочеться наслідувати. Його внесок у розвиток культури нашого міста є неоціненним, - сказав Олександр Сєнкевич.

З 90-річчям видатного миколаївського художника привітав і начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Михайло Димитров, який побажав митцю міцного здоров’я, натхнення та висловив надію, що Микола Главчев запросить присутніх на святкування свого 100-річчя.

До дня народження Миколи Главчева його колеги підготували привітальні виступи та поділились спогадами про діяльність художника.

Зазначимо, що Микола Главчев - найстаріший художник Миколаєва, учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Його творчий стаж становить понад 60 років. Працював в миколаївському художньо-виробничому комбінаті з 1951 року. Крім картин, автор відомий оформленням 10 храмів в Миколаївській області. Церква Св. Пантелеймона на території обласної лікарні практично повністю оформлена його руками. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/24082017_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: