Мапа порталу

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» пропонує демонтувати системи гарячого водопостачання, якими городяни не користуються більше 10 років

Більше 10 років централізоване гаряче водопостачання в Миколаєві відсутнє. У зв'язку з цим, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» пропонує демонтувати системи гарячого водопостачання, якими городяни більше не користуються.

Про це ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» повідомив на своїй офіційній сторінці в Facebook.

- Проектування і будівництво житлових будинків в Миколаєві до 2000 року не передбачало наявності гарячого водопостачання з циркуляцією води. Іншими словами, після відкриття крана гаряча вода повинна була піти через 1-2 хвилини, а не через 5-10 хвилин, як це було. І при цьому, що важливо, лічильник вважав кубометри води з моменту відкриття крана. На даний момент в багатоповерхових будинках і їх підвалах більше 80% мереж гарячого водопостачання вже від'єднані від системи ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». А більшість городян просто самостійно вирізали в своїх квартирах стояки гарячого водопостачання, встановивши бойлери. Фактично, гаряче водопостачання залишилося в будинках з даховими або індивідуальними котлами. Можна з упевненістю констатувати, що більше 10 років централізоване гаряче водопостачання в Миколаєві відсутнє. У зв'язку з цим, все обладнання, задіяне в системі гарячого водопостачання, прийшло в непридатність: центральні теплоносії бойлерів, насоси, самі мережі. Їх модернізація та капітальний ремонт вимагають значних фінансових вкладень, яких на сьогоднішній день немає ні у підприємства, ні у міста, - повідомляє ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»

На «Миколаївоблтеплоенерго» підкреслюють, що якщо розглядати варіант відновлення системи гарячого водопостачання то 1 куб.м гарячої води буде обходитися миколаївцям 72,85 гривень з ПДВ. При цьому, як відомо, вже зараз заборгованість абонентів перед ОКП за послуги з опалення становить понад 65 мільйонів гривень.

- Один сезон з гарячим водопостачанням при нинішніх цінах на газ і воду може перетворити «Миколаївоблтеплоенерго» в банкрута. У зв'язку з цим «Миколаївоблтеплоенерго» пропонує провести списання застарілого і що стало непридатним обладнання, а також прогнилих мереж, яких на даний момент налічується кілька десятків кілометрів діаметром від 50 до 219 мм. Їх подальша реалізація допоможе поліпшити фінансове становище «Миколаївоблтеплоенерго». В іншому випадку і підприємство додаткових грошей не отримає, і обладнання разом з мережами просто перетворитися на купу іржавого пилу, - йдеться у повідомленні.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/23082017_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: