Мапа порталу

Зручно, надійно і вигідно. Розробники систем електронного квитка презентували свої напрацювання

Міська влада активно веде роботу з впровадження в Миколаєві системи електронного квитка. Завдяки такій новації можна буде точно визначити пасажиропотік і оптимізувати маршрути громадського транспорту, а також вести облік пільгових перевезень. Це основні переваги електронного квитка. Але є й інші.

Наприклад, така система дає можливість комфортно оплачувати проїзд в різних видах транспорту, зменшити витрати на виготовлення проїзних документів, покращати контроль за рухом транспорту. Крім того, впровадження системи електронного квитка дає можливість підприємству-перевізнику збільшити свою виручку.

Про це мова йшла під час презентації систем електронного квитка, яка в четвер, 10 серпня, пройшла в мерії. Свої напрацювання представляли 7 компаній. Це ТОВ «ЛОТ», ТОВ «КС - Мехатронікс», ТОВ «Герц», «Ріданго - ELKO Україна", ТОВ "Сімбол - систем», ТОВ «Екстравест», Benish GPS.

- Сьогодні ми підписали договір з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку щодо фінансування придбання для міста Миколаєва громадського транспорту. На зустрічі ми відзначили, що хочемо впровадити електронний квиток. Ми плануємо його впровадити за бюджетні кошти, але розглядаємо можливість використання коштів світових фінансових установ. Сьогодні ми хочемо, щоб ви представили свої пропозиції, розповіли, чому ваші рішення є найкращими для Миколаєва, - розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

Як зазначив мер, після презентації фахівці мерії підготують детальне технічне завдання, необхідне для розробки системи електронного квитка. Його повинні будуть узгодити депутати міської ради. Наступним кроком стане проведення конкурсу, в ньому зможуть взяти участь усі бажаючі.

- Я вважаю, що повинна бути створена система, за допомогою якої можна буде використовувати електронний квиток або картку городянина, а також паперовий квиток, який діє певний час, наприклад, одна година, один день, один місяць. Щоб їм могли користуватися гості міста, яким не завжди потрібен електронний квиток, - сказав Олександр Сєнкевич, зазначивши, що система електронного квитка має бути функціональною і зручною для мешканців Миколаєва і гостей міста.

А заступник міського голови Антон Турупалов підкреслив, що конкурс з відбору компанії, яка займеться розробкою для Миколаєва системи електронного квитка, відбудеться максимально відкрито і прозоро.

У цілому компанії, які презентували свої розробки, відзначили, що вони пропонують автоматизовану систему оплати проїзду, з її допомогою, зокрема, можна підрахувати пасажиропотік, кількість пільговиків, які користуються громадським транспортом, а також здійснити монетизацію пільг. Деякі з систем при цьому можуть бути використані більш широко - для оплати комунальних послуг, послуг бібліотек і музеїв, входу в зоопарк тощо.

Компанії розробили програмне забезпечення для впровадження системи електронного квитка і пропонують послуги з встановлення обладнання, за допомогою якого можна картою - транспортною або банківською - або ж за допомогою мобільного телефону оплачувати проїзд в громадському транспорті. При цьому не виключається оплата за проїзд готівкою.

Це зручно і комфортно для городян і може зіграти важливу роль в розвитку громадського транспорту. Як відзначили представники компаній, впровадження електронного квитка - прогресивний крок, який дає місту низку переваг.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/100817_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: